Scurgere de informații în Pentagon. Un membru al Gărzii Naționale Aeriene a SUA a făcut publice mai multe documente clasificate

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Pentagonul s-a confruntat cu o scurgere de informații.

Un membru al Gărzii Naționale Aeriene a pledat vinovat pentru că a postat online zeci de documente clasificate în una dintre cele mai importante scurgeri de informații din ultimii ani.

Procurorii recomandă ca Jack Teixeira, în vârstă de 22 de ani, să fie condamnat la o pedeapsă de până la 16 ani și opt luni de închisoare.

În timp ce lucra la o bază a Gărzii Naționale Aeriene, el a postat documentele pe Discord, o platformă populară de socializare.

Materialul includea hărți, imagini din satelit și informații despre aliații SUA.

Teixeira a pledat vinovat în fața a șase capete de acuzare pentru păstrarea și transmiterea intenționată de informații privind apărarea națională, în fața unui tribunal federal american din Boston.

Închisoare și amendă

Pentru fiecare cap de acuzare este pasibil de o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare. Cu toate acestea, în conformitate cu termenii acordului de recunoaștere a vinovăției, procurorii au declarat că vor cere 200 de luni de închisoare - pedeapsă pe care Teixeira a fost de acord să nu o conteste.

Cel mai puțin el va executa 11 ani și va plăti o amendă de 50.000 de dolari. De asemenea, Teixeira a fost de acord să fie interogat de oficiali din serviciile de informații și din apărare.

În timpul audierii, acesta a vorbit puțin pentru a confirma că este de acord cu acordul de recunoaștere a vinovăției.

Procurorul american Joshua Levy a declarat reporterilor că Guvernul dorește o ”sentință foarte serioasă” pentru a trimite ”un mesaj puternic de descurajare”.

”Unul dintre motivele pentru care acest caz este atât de grav este faptul că, odată ce lucrurile sunt postate pe internet, împărtășite pe internet, este aproape imposibil de urmărit ce se întâmplă cu fiecare document”, a declarat Levy, conform BBC.

Avocatul lui Teixeira, Michael Bachrach, a spus că tinerețea sa a jucat un ”rol semnificativ” în acțiunile sale.

Bachrach a declarat că speră să poată pleda cu succes pentru o pedeapsă cu închisoarea de 11 ani la o audiere pentru pronunțarea sentinței programată pentru 27 septembrie.

Inițial, Teixeira a început să împărtășească informații la sfârșitul anului 2022 unei mici comunități de pasionați de arme și de armament pe aplicația de socializare Discord.

Documentele au fost redistribuite

Documentele au rămas în cadrul grupului, iar Teixeira și-a exprimat frustrarea că prietenii săi online nu și-au dat seama de semnificația lor, dar informațiile au fost în curând redistribuite pe canale mai publice.

În cele din urmă, documentele s-au răspândit și pe rețele de socializare mai mari și au fost preluate de canalele Telegram pro-Kremlin și de bloggeri militari.

Unele copii ale documentelor au fost modificate ulterior de alte persoane, de exemplu pentru a crește numărul victimelor ucrainene.

Teixeira a fost avertizat de supervizori după ce a fost văzut luând notițe în timp ce se uita la documente clasificate, au declarat procurorii, și a pus întrebări specifice bazate pe informații clasificate în timpul unei ședințe de informare.

Teixeira a fost repartizat la baza Otis Air National Guard Base, în apropierea casei sale, la puțin mai mult de o oră la sud de Boston, Massachusetts.

El a lucrat ca ofițer de operațiuni de apărare cibernetică și avea gradul de aviator clasa I. În ciuda rolului său de subaltern, avea aprobare de securitate cu nivel înalt.

Scurgerea de informații a dus la o anchetă și a determinat Pentagonul să își examineze sistemele de gestionare a informațiilor clasificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel