Școli închise în Tulcea, Brăila, Galați și Constanța, din cauza vremii/ UPDATE: Nici școlile din Călărași nu se deschid luni

Sursa foto: Drumuri Județene Constanța
Sursa foto: Drumuri Județene Constanța

Codul Roșu de vreme rea închide școlile luni în mai multe județe. 

UPDATE: "Date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri şi întreruperea alimentării cu energie electrică în localităţi din mai multe judeţe, prin hotărârea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă/la solicitarea Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cu aprobarea Ministerului Educaţiei, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Brăila, Constanţa, Călăraşi, Galaţi şi Tulcea" anunță Ministerul Sănătății. 

Potrivit Ministerului Educaţiei, recuperarea activităţii didactice pentru ziua de 27 noiembrie se va face la decizia Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cu consultarea unităţilor de învăţământ şi informarea Ministerului Educaţiei.

---- 

Toate școlile din Tulcea vor fi închise luni, din cauza vremii. Inspectorul general al ISJ Tulcea, Viorica Pavel, spune că vremea extremă a afectat toate localitățile, astfel că orele nu se pot desfășura în bune condiții. Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ va stabili modul în care va fi recuperată materia.

De asemenea, decizia a fost luată și la nivelul județelor Brăila și Galați și, cel mai recent, în Constanța. 

Ca urmare a discuțiilor purtate cu Ministerul Educației și cu Instituția Prefectului - Județul Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a propus către CJSU Constanța suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru luni, 27.11.2023, în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța, iar hotărârea se va transmite către Ministerul Educației.

Constanța, Tulcea, Galați și Brăila tocmai au ieșit, la ora 16:00, de sub alerta de Cod Roșu de viscol și vânt puternic, de până la 100 km/h. În Călărași, sunt valabile două alerte, de Cod Galben și Cod Portocaliu. De altfel, și Tulcea, Brăila, Galați și Constanța au rămas sub Cod Portocaliu de viscol până în această seară, la ora 20:00. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel