VIDEO Școala la care profesorii și elevii își încep cursurile dansând zumba

Profesorii și elevii de la o școală din România își încep activitatea cu dansuri de zumba, în fiecare dimineață. 

Cei 330 de elevi şi profesorii lor de la Şcoala Gimnazială "Octavian Goga" din comuna Răşinari, județul Sibiu, au găsit o metodă inedită de a se bucura de fiecare dimineaţă cu soare, ei dansează zumba timp de trei minute, după care cântă imnul naţional şi abia pe urmă intră la ore, cu o stare de bine, spune directoarea instituţiei de învăţământ, profesoara Daniela Secu, pentru Agerpres.

"Eu am avut o idee, fiind an centenar anul trecut, am zis hai să cântăm imnul. Dimineaţa am făcut un program standard, dar când am văzut că elevii (...) au început să întârzie, atunci am zis hai să facem ceva plăcut înainte. Mi-a venit ideea să dansăm cu ei, să facem un pic de mişcare înainte şi după aceea să cântăm imnul şi să intrăm la ore", a declarat directoarea şcolii din Răşinari.

Ca să-i atragă pe cei 330 de elevi să înveţe imnul naţional şi să îl cânte cu plăcere, directoarea le-a propus profesorilor de sport să-i înveţe pe copii să danseze zumba, pentru ca împreună să se bucure pe ritmurile muzicii.

Părinții nu au fost de acord

"Prima dată părinţilor nu le convenea că se cânta imnul, spuneau că pot răci copiii dimineaţa dacă cântă imnul, pentru că îşi folosesc corzile vocale. După care le-am explicat, uite la nişte campionate naţionale, dacă nu au ştiut să cânte imnul sau nu ştii că ai o apartenenţă la o ţară, la un neam, te poate descalifica. (...) Anul trecut erau elevi care după vreo lună nu ştiau că trebuie să stea drepţi, nu ştiau să cânte imnul. Atunci am zis să restabilesc o ordine firească a lucrurilor şi au avut program să înveţe imnul. Pe urmă au început să cânte dimineaţa când e timp frumos. Când plouă, nu. Zumba le-a plăcut enorm. Copiii efectiv se bucură când dansează zumba şi văd că şi unii dintre profesori dansează cu elevii. Ne bucurăm toţi. Înviorarea este într-un mod plăcut, original, ca să ne bucurăm de o stare de bine", explică directoarea Daniela Secu.

Potrivit directoarei Şcolii Gimnaziale "Octavian Goga" din Răşinari, acest dans de dimineaţă îi ajută pe elevi şi să facă mişcare, pentru că, în cazul unora este o mare problemă, deoarece nu le place să facă sport.

În comuna Răşinari nu doar copiii şi profesorii de la şcoală sunt activi şi practică sportul, dar şi primarul localităţii. Primarul Bogdan Bucur a participat la Maratonul Sibiu, unde a alergat pentru ca 50 de copii dintr-un centru de plasament să se poată recrea şi plimba cu tramvaiul din Răşinari, unic în judeţ. 

Vezi și: 

Percheziții dezinfectanți. Directoarea unei firme vizate a răbufnit la adresa televiziunilor, declarații tranșante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel