Schulz, apel către UE: Trebuie să ajutăm repede Italia

Liderul social-democrat german Martin Schulz, care candidează pentru funcția de cancelar la alegerile generale din 24 septembrie, a făcut apel la Europa să-și sporească asistența pentru Italia, confruntată cu un val de refugiați care sosesc pe țărmurile sale, relatează agenția DPA, potrivit Agerpres.

Trebuie să ajutăm repede Italia, a scris pe Twitter Schulz, șeful Partidului Social-Democrat (SPD), după ce Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a aprobat sistemul UE de cote pentru distribuirea de refugiați în țările membre ale Uniunii Europene.

Schulz, fost președinte al Parlamentului European, intenționează să discute despre criză joi, la Roma, cu șeful guvernului italian Paolo Gentiloni și să viziteze un centru de refugiați în Sicilia (sudul Italiei).

Cancelarul german Angela Merkel a discutat de asemenea cu Gentiloni miercuri, potrivit purtătorului său de cuvânt, dându-i asigurări liderului italian în legătură cu sprijinul Berlinului în abordarea problemei referitoare la numărul tot mai mare de refugiați sosiți în Italia, precum și în ce privește susținerea Libiei în lupta împotriva traficanților de persoane.

Schulz, principalul contracandidat al Angelei Merkel la alegerile din septembrie, se ocupă de problema refugiaților în scopul de a mai reduce din avansul cancelarului în sondaje și de a-i împiedica drumul către un al patrulea mandat, precum și de a-și demonstra capacitățile de pe scena politică europeană.

Martin Schulz a demisionat din funcția de președinte al Parlamentului European în ianuarie 2017 pentru a conduce campania SPD pentru alegerile din septembrie din Germania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel