Scholz, despre războiul din Ucraina: Am decis să fim alături de victima războiului de agresiune

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz

Cancelarul german Olaf Scholz a subliniat vineri că Germania este angajată în sprijinirea Ucrainei şi că războiul dus de Rusia nu este unul îndreptat doar împotriva Kievului, ci a valorilor democraţiei occidentale în general.

"Am decis să fim alături de victima războiului de agresiune", a spus Scholz în cadrul unui discurs la o Conferinţă a catolicilor germani în oraşul Stuttgart din sud-vestul ţării.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu trebuie lăsat să scape cu "războiul său cinic şi inuman", a declarat el, potrivit Agerpres. Războiul nu este îndreptat doar împotriva Ucrainei, ci şi împotriva valorilor democraţiei occidentale în general, a mai afirmat cancelarul german.

"Războiul lui Putin este îndreptat împotriva unei ordini a păcii care a rezultat din angajamentul 'niciodată' după două războaie mondiale devastatoare. El vrea să se revină la legea celui mai puternic", a declarat Scholz.

Nu trebuie permis în niciun fel ca acest lucru să se întâmple, a adăugat el.

Citește și...

Ambasadorul Ucrainei în Germania, despre Scholz: „Să fii cu capsa pusă nu prea îi stă bine unui om de stat". Cancelarul refuză în continuare să meargă la Kiev

Ambasadorul Ucrainei la Berlin, Andrii Melnîk, l-a criticat dur pe cancelarul german Olaf Scholz pentru că exclude o vizită la Kiev pentru moment.

Ministrul german de externe Annalena Baerbock şi doi parlamentari ai Bundestagului intenţionează să viziteze Kievul pentru a-şi arăta sprijinul faţă de Ucraina în timp ce atacul Rusiei continuă.

Dar Scholz a declarat luni noapte postului public ZDF că faptul că preşedintelui Frank-Walter Steinmeier i-a fost refuzată recent o vizită la Kiev constituie un obstacol în a efectua deplasarea.

"Să fii cu capsa pusă nu prea îi stă bine unui om de stat", a declarat Melnîk pentru DPA, citează Agerpres.

Citește întreaga știre AICI.

Citește și....

Germania se mobilizează împotriva amenințărilor Rusiei. A fost trimisă o fregată pe Flancul Nordic al NATO, în contextul tensiunilor cu Moscova

Guvernul Germaniei a decis trimiterea unei fregate într-o misiune în Marea Nordului şi în Oceanul Atlantic, în cadrul eforturilor de consolidare a apărării pe Flancul Nordic al Alianţei Nord-Atlantice, în contextul tensiunilor cu Rusia.

Fregata Mecklenburg-Vorpommern, aparţinând Forţelor Navale germane, a părăsit joi Portul Wilhelmshaven, pentru o misiune în cadrul grupului NATO de reacţie rapidă. Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel