Urmărește emisiunea live


Ambasadorul Ucrainei în Germania, despre Scholz: „Să fii cu capsa pusă nu prea îi stă bine unui om de stat". Cancelarul refuză în continuare să meargă la Kiev

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei

Ambasadorul Ucrainei la Berlin, Andrii Melnîk, l-a criticat dur pe cancelarul german Olaf Scholz pentru că exclude o vizită la Kiev pentru moment, notează marţi agenţia DPA.

Ministrul german de externe Annalena Baerbock şi doi parlamentari ai Bundestagului intenţionează să viziteze Kievul pentru a-şi arăta sprijinul faţă de Ucraina în timp ce atacul Rusiei continuă.

Dar Scholz a declarat luni noapte postului public ZDF că faptul că preşedintelui Frank-Walter Steinmeier i-a fost refuzată recent o vizită la Kiev constituie un obstacol în a efectua deplasarea.

"Să fii cu capsa pusă nu prea îi stă bine unui om de stat", a declarat Melnîk pentru DPA, citează Agerpres.

"Este vorba despre cel mai brutal război de anihilare de la atacul nazist asupra Ucrainei, nu este grădiniţă", a spus ambasadorul.

Steinmeier plănuia să meargă la Kiev cu şefii de stat ai Poloniei, Letoniei, Estoniei şi Lituaniei la mijlocul lunii aprilie, dar a fost refuzat din scurt, notează DPA.
Decizia Kievului a intervenit pe fondul criticilor la adresa legăturilor lui Steinmeier cu Rusia şi că el nu a ţinut seama de avertismentele de la vecinii est-europeni asupra ameninţării agresiunii ruse în timp ce a deţinut postul de ministru de externe.

În interviul de luni, Scholz a spus că nu este acceptabil ca unei ţări ce oferă atât de mult ajutor militar şi financiar să i se spună că şeful ei de stat nu poate veni în vizită.

Ce ajutoare a oferit Germania?



În primele opt săptămâni ale războiului Rusiei, Germania a trimis arme şi echipamente în valoare de peste 190 de milioane de euro (201 milioane de dolari).

Germania a dat undă verde pentru livrarea de arme de război în valoare de 120,5 milioane de euro şi alte armamente în valoare de 71,4 milioane de euro între 24 februarie şi 19 aprilie, potrivit Ministerului Economiei de la Berlin.

Săptămâna trecută, Berlinul a aprobat exportul a 50 de tancuri antiaeriene Gepard, fiind pentru prima dată când vor fi livrate arme grele direct din Germania.

Melnîk a spus că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski doreşte să-l primească pe cancelarul german la Kiev.

Dar el a adăugat: "Ce ar aştepta Ucraina mai mult decât de la orice vizită simbolică este implementarea de către coaliţia germană aflată la guvernare a solicitării Bundestagului de livrare rapidă a armelor grele şi îndeplinirea promisiunilor făcute până acum".

Melnîk a criticat că nu a fost găsită încă muniţie pentru tancurile antiaeriene Gepard pe care Germania a promis să le livreze.

Tancurile sunt primele arme grele care vor fi livrate direct din Germania către Ucraina în conflictul actual.

De asemenea marţi, şefii de guvern ai Suediei şi Finlandei, Magdalena Andersson şi Sanna Marin, au participat la o reuniune a cabinetului german la Schloss Meseberg, un castel din secolul al XVIII-lea la nord de Berlin. Ambele ţări iau în considerare aderarea la alianţa militară NATO pe fondul războiului Rusiei în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel