EXCLUSIV  Schitul Vovidenia, premoniția care îți va da FIORI. Cele patru persoane pictate au devenit sfinți

În cadrul schitul Vovidenia din județul Neamț, patru persoane pictate pe pereții bisericii în anii '60 aveau să devină sfinți în zilele noastre. 

Povestea este spusă chiar de Arhimandritul Mihail Daniliuc. 

Biserica a fost pictată în anul 1968. Pe pereții lăcașului religios au fost pictate patru persoane, ce ulterior, peste aproximativ 30 de ani, aveau să fie canonizate și să devină sfinți. Este vorba despre Sfânta Teodora de la Sihla, Sfântul Rafail de la Agapia, Sfântul Daniil Sihastru de la Voroneț, Sfântul Ioan de la Râșca. 

Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul, probabil cel mai cunoscut dintre ei a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română în ședința din 20-21 iunie 1992 a Sfântului Sinod și ziua de prăznuire a fost stabilită pentru 18 decembrie. 

Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane a proclamat canonizarea Cuvioasei Teodora de la Sihla pe 20 iunie 1992, stabilind ca zi de prăznuire data de 7 august.

Canoniarea Cuviosului Rafael a fost aprobată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în sedinţa de lucru din 5-7 martie 2008.

Sfântul Ioan de la Râșca a fost canonizat la aceeași dată. 

 Schitul Vovidenia este un schit ortodox din județul Neamț, aflat la foarte mică distanță de Mănăstirea Neamț. Localizată în comuna Vânători Neamț, la doi kilometri sud-est de Lavra Neamțului, lăcașul de rugăciune închinat Intrării în Biserică a Maicii Domnului se află la 17 kilometri vest de Târgu Neamț și la 61 de kilometri nord de Piatra Neamț.

Schitul Vovidenia datează încă din secolul al XVII-lea, fiind rectitorit de către Episcopul Ioanichie al Romanului, pe locul vechiului schit numit "Slatiorul" sau "Spirea", cu hramul "Sfântul Ierarh Spiridon".  

(w670)

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel