Urmărește emisiunea live


Schimbările climatice, o problemă majoră. Raport cutremurător

O majoritate covârşitoare a europenilor este îngrijorată în legătură cu schimbările climatice, potrivit unui nou sondaj Eurobarometru publicat miercuri.

Nouăzeci şi trei la sută dintre cei chestionaţi au declarat că schimbările climatice reprezintă o problemă majoră, cel mai mare procent înregistrat de la primul sondaj realizat în 2011, relatează dpa.

Un număr tot mai mare de europeni (79%) consideră că schimbările climatice reprezintă o problemă foarte serioasă mai degrabă decât o problemă destul de serioasă, în creştere faţă de 68% în 2011.

Obiectivele Uniunii Europene



Uniunea Europeană, cu o populaţie de 513 milioane de locuitori, este responsabilă pentru aproximativ 9% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel global, conform Comisiei Europene.

Executivul UE a cerut statelor membre să ajungă la orizontul anului 2050 la neutralitate de carbon, adică să ajungă până atunci la zero emisii de gaze cu efect de seră, însă patru dintre cele 28 de state ale UE, între care Polonia, nu şi-au dat acordul.

92% dintre cei peste 27.500 de respondenţi au declarat că sprijină atingerea neutralităţii din punct de vedere al emisiilor de carbon în cadrul blocului comunitar. În fiecare stat membru al UE, mai mult de opt din 10 respondenţi au fost de acord cu acest obiectiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel