Schimbare majoră de strategie în procesul lui Iohannis

Curtea de Apel Alba Iulia nu a înregistrat până marți niciun recurs formulat de Agenția Națională de Integritate împotriva sentinței prin care a fost admisă, în iunie, contestația formulată de Klaus Iohannis. Prin sentința pronunțată, instanța din Alba a dispus atunci anularea raportului prin care ANI îl acuza pe fostul primar al Sibiului de încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă.

”Până la această dată (4 august - n.r.) nu a fost înregistrat la Curtea de Apel Alba Iulia un recurs formulat de ANI împotriva acestei sentințe”, a declarat purtătorul de cuvânt al instanței, Cosmin Muntean, citat de Agerpres. Acest anunț vine în contextul în care, până la decizia luată de judecători în luna iunie, ANI a fost foarte insistentă de-a lungul acestui proces.

Soluția CA Alba Iulia în acest dosar, pronunțată în 10 iunie, nu era definitivă, putând fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare, competența de soluționare a recursului revenind Înaltei Curți de Casație și Justiție.

CA Alba Iulia a comunicat ANI, prin poștă, decizia luată în acest dosar, în data de 9 iulie, după motivarea sentinței, a precizat Cosmin Muntean.

Practic, instanța din Alba Iulia a admis în 10 iunie în parte contestația formulată de reclamantul Klaus Iohannis în contradictoriu cu ANI și în consecință a dispus anularea punctelor 1 și 2 din raportul de evaluare nr. 35687/G/II/08.08.2013 întocmit de ANI sub aspectul conflictului de interese în materie administrativă. CA Alba Iulia a respins acțiunea reclamantului ca inadmisibilă cu privire la punctul 3 al aceluiași raport de evaluare, care dispunea sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru cercetarea încălcării regimului juridic al conflictului de interese în materie penală, a mai explicat Cosmin Muntean.

Vezi și: ANI pierde procesul cu președintele Klaus Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel