ANI pierde procesul cu președintele Klaus Iohannis

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, miercuri, contestaţia lui Klaus Iohannis la raportul ANI privind un conflict de interese în care şeful statului s-ar fi aflat când era primar la Sibiu, legat de un contract cu tipografia Forumului Democrat al Germanilor. Sentința poate fi contestată la ÎCCJ.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat că instanţa a admis contestaţia formulată de preşedintele Klaus Iohannis şi a dispus anularea raportului de evaluare întocmit de Agenţia Naţională de Integritate prin care instituția constata un posibil conflict de interese al şefului statului în perioada în care era edil al Sibiului.

Potrivit sursei citate, decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 15 zile, iar judecarea va fi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Citește și: Klaus Iohannis a avut dreptate. CCR a admis contestația privind incompatibilitatea aleşilor locali

În mai, Curtea de Apel Alba Iulia a reluat discuţiile în procesul în care Klaus Iohannis a contestat raportul ANI privind un conflict de interese în care s-ar fi aflat şeful statului în perioada în care a fost primar al Sibiului, legat de un contract cu tipografia Forumului Democrat al Germanilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel