Scenariul unei invazii a Rusiei în România. De ce Moscova ar avea nevoie de doar câteva ore pentru a cuceri Bucureștiul

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar invada România.

Il Messagerro, o publicație din Italia, a reluat raportul CEPA din 2021, coordonat de generalul american Ben Hodges, în care erau menționate, printre alte scenarii de război, și scenariul în care Rusia ar invada România. Iată ce s-ar întâmpla dacă Moscova ar ataca Bucureștiului, potrivit acestui raport.

În cazul unui astfel de scenariu, raportul arată că Rusia ar avea nevoie de mai puțin de 24 de ore pentru a învinge România. O victorie într-un timp atât de scurt ar fi posibilă din cauza "dificultăților în deplasarea trupelor și muniției NATO, influențele rusești în țările vecine și un punct slab din teritoriu", menționând totodată că trupele Moscovei sunt la mai puțin de 500 km distanță de București, mai exact în Crimeea.

"O acțiune a Kremlinului ar paraliza Europa", scrie sursa citată, reamintind și o declarație făcută de Șeful Armatei, generalul Gheorghiță Vlad.

"Da, populația din România, ca și întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să fie îngrijorată", ar fi declarat acesta într-un interviu pentru Europa Liberă România.

Punctul vulnerabil al României

Potrivit raportului citat de italieni, sunt luate în considerare două posibile căi de atac asupra României. Este vorba despre o operațiune amfibie lansată din Crimeea sau un atac terestru prin Marea Neagră. O altă cale, deși mai puțin probabil, dar luată în calcul de analiști, este posibilitatea ca Rusia să ocupe mai întâi Ucraina și Republica Moldova și abia apoi România. Totuși, acest lucru este foarte puțin probabil să se întâmple.

"Există două căi posibile analizate pentru atac. Cel mai îngrijorător este o operațiune la sol a Rusiei prin Poarta Focșani. Care este considerat punctul cel mai vulnerabil pentru apărarea României, dar și cea mai mare slăbiciune a granițelor NATO. Este o parte a teritoriului Bucureștiului între Dunăre și Siret. Potrivit experților militari, armata rusă, poziționată pe coasta de nord-vest a Mării Negre, ar urma să ajungă în capitală în puțin peste 24 de ore", mai scrie Il Messagerro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel