Scenariul lui Radu Banciu: Turcescu și-a negociat plecarea

Realizatorul Tv Radu Banciu crede că Robert Turcescu a fost șantajat să divulge că a lucrat ca ofițer sub acoperire, dar se teme că jurnalistul "și-a negociat plecarea". În ediția de duminică seară a emisiunii sale, Banciu a dat de pământ cu Turcescu, pe care l-a numit "jivină", "imposotor", "fariseu" și "laș".

Radu Banciu se așteaptă ca anunțul lui Turcescu să declanșeze un domino de astfel de dezvăluiri în rândul colegilor săi din presă.

"Și-a mințit colegii, și-a mințit familia, și-a mințit angajatorii și așa mai departe că își făcea meseria. În fiecare seară ne spunea la televizor că este o investigație jurnalistică. Astăzi a venit și l-a luat pe Dumnezeu ca pe o ultimă resursă. Ce impostură! Colegii lui, siderați - le va veni și lor rândul într-un scurt timp sperăm - stăteau și se uitau la el ca la sfinetele moaște, n-aveau curaj să-i spună 'pleci măi de aici' sau ne denunțăm și noi odată cu tine: uite, dacă a venit momentul să spunem și noi odată cu tine asta o să facem și noi. Poate nu la nivelul ăsta, dar fiecare are conștiința lui, vă garantez", a spus Banciu, duminică, la B1 Tv.

Realizatorul TV spune că "mi-e frică să nu fie mâine la șase dimineața în Guatemala și să scape definitiv. Bun, a renunțat la cariera de jurnalist, dar a luat destul, stați liniștiți. Îi ajunge pentru restul vieții cât a înșfăcat. De la (Sorin Ovidiu) Vântu, și pe unde a tras el sforile înainte. Nu-i plângeți de milă. E o zi mare. Am mai scăpat de un impostor". 

"Turcescu a venit la televiziunea lui, după ce sigur, a fost șantajat, vă dai seama ce i s-a întâmplat să recunoască că e un fariseu. Dârdâia, spuneau colegii când a plecat de aici, și spunea: 'Nu vă fie frică, nu vă fie frică'! E clar că el a fost șantajat în ultimul hal, dar ceva de genul cum vine cămătarul și-ți spune: dacă a doua zi, la ora cutare, nu mi-ai adus bănuțul, ești mort. Am auzit pe aici termenul onoare. Nici vorbă! Turcescu a fost un fariseu și o jivină până în ultima secundă a carierei lui de jurnalist. Faptul că el a ținut 10 ani ascuns această treabă - a fost deconspirat la Antena 3 din 2012 - este la fel de laș cum sunt oamenii politici care când renunță spun demisia de onoare. El a fost forțat pentru că dacă nu, nu mai avea de trăit. Mie ce mi-e frică din toată chestiunea asta este că el și-a negociat, așa cum a făcut toată viața lui, și această plecare. Mă tem de chestia asta. Nu pot să bag mâna în foc pentru că nu cunosc și nici nu mă interesează", a mai spus Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel