EXCLUSIV  Scenarii privind coaliția de guvernare. Bulai: S-ar putea să fie anumite schimbări în ideea că se apropie anul electoral

Alfred Bulai a prezentat mai multe scenarii privind coaliția de guvernare PSD - PNL.

Sociologul Alfred Bulai a prezentat mai multe scenarii privitoare la evoluția scenei politice din România, mai ales că perioada actuală este una marcată de foarte multe crize pentru români, iar anul 2024 aduce patru episoade electorale în țara noastră:

„Totul se poate schimba în cursul anul 2023. În ceea ce privește rocada la guvernare, dacă există această rocadă, sigur că vom avea un anumit gen de dinamism al scenei politice, pe care îl vizează în subteran PNL-ul, în sensul în care vom vedea din nou manifestații, tot felul de lozinci. La urma urmei, poate să și-o ia și domnul Ciolacu, nu numai domnul Dragnea, ceea ce, sigur, va schimba puțin raportul între cele două forțe.

Și USR își va permite din nou să aibă inițiativa și, din acest punct de vedere, s-ar putea să fie anumite schimbări în primul rând în ideea că se apropie anul electoral și s-ar putea să vedem o luptă tacită, chiar și subterană, între PSD și PNL, care deschide orizontul unor alegeri care ar putea să aducă și ceva bun. În momentul în care sunt alegeri și toată lumea știe cine va câștiga, nu prea e o situație bună pentru democrația dintr-o țară. Ăsta e un scenariu.

De asemenea, există și scenariul să se bată palma, dar să rămână domnul Ciucă premier și să se obțină alt gen de alianță. Se discută multe lucruri, nu sunt clare în acest moment, nu e ceva bătut în cuie, mai ales că toată lumea așteaptă să vadă cum e ieșirea din iarnă, care e mult mai importantă și toți așteaptă să vadă ce schimbări ar putea să fie din punct de vedere electoral“, a spus sociologul Alfred Bulai.

În luna mai ar trebui să aibă loc rotativa premierului, iar Guvernul condus de Nicolae Ciucă să fie înlocuit cu un nou executiv condus de Marcel Ciolacu, președintele PSD. Acest lucru a fost convenit anul trecut, atunci când Partidul Social Democrat a intrat la guvernare alături de Partidul Național Liberal și UDMR și și-au propus să conducă România până la alegerile din 2024.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Bulai a făcut radiografia politică a anului 2022: O mișcare contrar intuiției obișnuite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel