Ostaficiuc (PSD) vrea ca noi toți să plătim parte din ratele românilor care și-au luat case. Mircea Badea: Ăștia insistă să bage România în gard de tot

Badea
Badea

Românii abia mai reușesc să-și plătească ratele la bancă. Pentru unii oameni, diferența dintre vechea rată și noua rată reprezintă marja de supraviețuire de zi cu zi. 

Dar sunt și români care au preferat să stea în chirie sau au preferat să-și ia o casă mai mică decât să-și facă rate pe 30 de ani pentru o cameră în plus dacă știau că le va fi greu să le achite.

Marius Eugen Ostaficiuc, deputat PSD, vrea ca statul să plătească o parte din ratele românilor: „Statul sau băncile să susțină 2% din indicele de referință”.

Mircea Badea a spus că această propunere este o mare inepție. „De ce să plătească statul, adică noi, pentru oamenii care și-au făcut credite pentru case? Să plătească Ostaficiuc, dacă vrea, din banii lui. De ce să plătim noi?”

„Deci PSD propune ca statul să plătească o parte din ratele românilor. Dar cine plătește, de fapt? Noi toți plătim. Să dea Ostaficiuc bani. Ostaficiuc spune: „vrem să sprijinim populația”. Sigur... fix ei o sprijină. De unde au ei bani? Din banii lor personali? Atunci da, să sprijine populația. Dă Ostaficiuc bani din banii lui pentru ratele românilor? Eu cred că ăștia insistă să bage România în gard de tot. Și cred că și reușesc.

Ce este greșit cu propunerea lui Ostaficiuc? Totul este greșit. Sunt români care nu și-au făcut rate pentru că s-au gândit dacă nu pot să le achite.

Vă dau un exemplu ilustru: cu statul american care vrea să dea bani pentru studiile universitare. Dacă vrei să faci studii universitare, faci credit. Acolo costă foarte mulți bani studiile universitare și faci credit. Statul american venise și a spus că va da o parte din bani pentru studii și s-a pornit o dezbatere corectă pe sistemul „noi am plătit creditul pentru studii și ne-am chinuit foarte rău. Acum vine statul și plătește?” Apoi mai vin și cei care spun: „eu nu m-am dus la studii tocmai pentru că am zis că nu-mi pot plăti ratele și nu mi-am făcut credit”. Apoi vin și cei care spun: „stai puțin, statule. Din ce bani faci asta? Din banii noștri să plătim pentru studiile unuia? Dar de ce?” Este o dezbatere întreagă și în SUA pe acest subiect”, a spus Mircea Badea.

„Deci și-a luat unul casă și să-i plătesc eu rata? De ce? Că vrea Ostaficiuc? Să plătească el. Cum adică așa ceva? Iar din punct de vedere economic este o abominație”, a mai zis Mircea Badea la Antena 3 CNN.

Declarația integrală a lui Mircea Badea o puteți găsi aici:

VEZI ȘI: Ciutacu, după ce Ramona Ioana Bruynseels a acuzat băncile că nu informează corect românii despre credite: I-ați adresat și soțului dumneavoastră întrebările acestea? video - https://www.dcnews.ro/ciutacu-dupa-ce-ramona-ioana-bruynseels-a-acuzat-bancile-ca-nu-informeaza-corect-romanii-despre-credite-i-ati-adresat-si-sotului-dumneavoastra-intrebarile-acestea-video_900891.html

VEZI ȘI: Credite la bancă. Singurele rate care nu cresc nici dacă ROBOR sau IRCC urcă fără oprire - https://www.dcnews.ro/credite-la-banca-singurele-rate-care-nu-cresc-nici-daca-robor-sau-ircc-urca-fara-oprire_900643.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel