Scenarii pe Facebook despre cum scriu Orcaniștii cu limba

DCNews Team / 16 iun 2019 / 09:58 Salveaza PDF Comentarii

Patrick André de Hillerin reia pe pagina sa de Facebook o știre de care au aflat puțini oameni, din cauza traficului discret al publicației Newsweek: ”Sabin Orcan a anunțat că Niusuic nu va mai scrie știri pozitive despre politicienii care se duc la A3”.

Pornind de la această informație, PAH lansează o temă de meditație pentru cititorii săi de pe Facebook:” Ce-s alea știri pozitive despre politicieni? Mă scuzați că întreb, da' nu mă pricep”...

Primul răspuns este o ironie cu trimitere la lipsa de audiență a site-ului Niusuic: ”Adică mai mari decît zero”.

Al doilea răspuns este și mai usturător: ”Simplu, bre. Sunt știrile care se scriu cu limba, fiindcă mâinile sunt ocupate cu număratul”. Acest răspuns este întărit de următoarea postare: ”corect, deontologic, orcanist”.

Un alt comentariu dă chiar Exemplu de stire pozitiva: "Politicianul X circula cu metroul". Probabil ca SO va scrie: "Politicianul X foloseste metroul, in timp ce masina primita de la Parlament, cumparata din banii nostri, sta si rugineste in garaj".

Orcan a condus, iar o mare parte a echipei lui a lucrat, în trustul media ”portocaliu” deținut de mogulul Dan Adamescu, condamnat pentru fraude de sute de milioane. Înregimentarea orcaniștilor în presa de propagandă băsistă este sugerată de următorul comentariu-răspuns la întrebarea lui PAH: ”Doar daca ai făcut "jurnalism" în slujba lui Băsescu poți emite așa tâmpenie. Oldnius”.

Concluzia este trasă de Florin Iaru: ”La gospodăria de partid se poate”.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27