Scandalul ”OUG 13”, tranșat în Parlament. Discuții aprinse între aleși- VIDEO

Ordonanța 13 este tranșată astăzi în Parlament. 


UPDATE: OUG 14, care abrogă OUG 13, a fost aprobată, marţi, în unanimitate de Senat.

UPDATE:  Senatorul PNL Alina Gorghiu a propus marţi suspendarea şedinţei de plen pentru ca membrii Comisiei juridice să se pronunţe prin raport asupra respingerii OUG 13. Ulterior expunerii punctelor de vedere ale grupurilor parlamentare, plenul Senatului a fost suspendat pentru o pauză de consultări de 10 minute, propusă de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. 

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a solicitat, marţi, plenului Senatului suplimentarea ordinii de zi pentru discutarea legii de respingere a OUG 13/2017 concomitent cu proiectul de lege pentru adoptarea OUG 14/2017.

”Mi se pare foarte important ca noi, astăzi, să ne pronunţăm în Senat şi asupra legii de respingere a OUG 13 şi să nu creăm o fereastră de timp între discuţia pe OUG 14 şi discuţia pe OUG 13. Ele trebuie să meargă tot timpul împreună pentru a nu crea posibilitatea (...) unor atacuri în Justiţie. (...) Menţionez faptul că nu este necesară nicio consultare în Comisia juridică pentru că aceste consultări vizează o OUG care a fost abrogată, avizul CSM a fost dat, corpurile juridice s-au pronunţat pe OUG 13, ea a scos în stradă sute de mii de oameni”, a afirmat Vlad Alexandrescu. 

[citeste si]

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, a punctat faptul că ar fi "ridicol" ca plenul să respingă o ordonanţă "pe care Guvernul a abrogat-o, deci care nu există".

”Am vaga senzaţie că intraţi într-un teren foarte delicat pe care am senzaţia că nu prea îl stăpâniţi. Am remarcat câteva inadvertenţe pe care le-aţi rostit, una dintre ele este că OUG 13 are avizul CSM. Ştiţi foarte bine că CCR s-a pronunţat extrem de clar că nu este nevoie de niciun fel de aviz al CSM. (...) Materializând intenţia dvs. nu am face decât să cădem într-un ridicol. Ce să respingem? O OUG pe care Guvernul a abrogat-o, deci care nu există?”, a replicat Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel