Scandalul gunoaielor din Alba Iulia s-a lăsat cu o amendă

foto pixabay/ Gunoi, Alba Iulia
foto pixabay/ Gunoi, Alba Iulia

DSP a aplicat o amendă în scandalul gunoaielor din Alba Iulia. 

Ca urmare a numeroaselor articole apărute în mass-media privind neevacureare sau evacuarea necorespunzătoare a deșeurilor menajere și reziduale de la locurile de producere și colectare de către operatorul economic din Alba Iulia, DSP Alba, prin Serviciul Control în Sănătate Publică (SCSP) s-a autosesizat și a efectuat un control igienico-sanitar pentru verificarea și respectarea prefederilor Ord. MS nr. 119/2014 cu modificările și completările ulterioare, pentru aprobarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.

Potrivit art. 39 ”(1) Evacuarea deșeurilor menajere biodegradabile și reziduale de la locurile de producere și colectare la locul de neutralizare se face de preferință zilnic, fără a depăși următoarele termene maxime:

a) În perioada 1 aprilie – 1 octombrie:

– zilnic, din zonele rezidențiale și de la unitățile de alimentație publică unitățile sanitare cu paturi, grădinițe, creșe; 

– la cel mult 2 zile, din celelalte zone.;

b) În perioada 1 octombrie – 1 aprilie: la cel mult 3 zile din toate zonele; (2) Evacuarea deșeurilor menajere biodegradabile ”din poartă în poartă” se realizează o dată pe săptămână”.

În urma celor constatate, și anume nerespectarea ritmicității de evacuare a deșeurilor menajere de pe raza municipiului Alba Iulia operatorul mai sus menționat a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 10.000 de lei, amenda maximă prevăzută de lege, scrie ziarulunirea.ro

Totodată, prin Procesul Verbal nr. 759/2 iunie 2021 de constatare a condițiilor igienico-sanitare s-a dispus ridicarea, în regim de urgență, a deșeurilor menajere de pe raza municipiului Alba Iulia, conform prevederilor legale în vigoare, pentru a evita declanșarea unei probleme de sănătate publică.

Probleme cu gunoaiele sunt și-n București, în Sectorul 1, acolo de unde nu se mai ridică gunoaiele. Pentru mai multe informații, citiți și: 

Turcescu o avertizează pe Armand: Îi răstorn pubela pe treptele de la Primărie!/ Armand: Am început să număr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel