Scandal Trump- Comey. Noi detalii INCENDIARE ies la iveală

Fostul director al FBI James Comey a confirmat că preşedintele american, Donald Trump, i-a cerut să abandoneze ancheta asupra fostului consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională, Michael Flynn.

James Comey a făcut cunoscut că preşedintele l-a atenţionat, la 27 ianuarie, în cursul unui dineu privat, că se aşteaptă la fidelitate din partea sa.

"Am nevoie de fidelitate. Aştept fidelitate", i-a spus Donald Trump.

James Comey a trimis miercuri Congresului o declaraţie în care anunţă ce va declara în cursul audierilor.

Referindu-se la o conversaţie cu Donald Trump desfăşurată în Biroul Oval pe 14 februarie, James Comey afirmă: "Preşedintele a revenit la subiectul Mike Flynn (fost consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională -n.red.), spunând: «Este un tip bun şi a trecut prin multe». A repetat că Flynn nu a făcut nimic greşit discutând telefonic cu ruşii, ci doar că l-a indus în eroare pe vicepreşedintele SUA. Apoi a spus: «Sper că vedeţi clar un mod de a renunţa la acest lucru, de a-l lăsa în pace pe Flynn. Este un tip bun. Sper că puteţi renunţa» (la anchetă n.red.). I-am replicat doar că «este un tip bun» (de fapt, am avut o experienţă pozitivă în interacţiunile cu Mike Flynn când era coleg în calitatea de director al Agenţiei pentru Informaţii Militare, la începutul mandatului meu în FBI.) Nu am spus că voi «renunţa»" la anchetă, afirmă James Comey în declaraţia oficială.

De asemenea, fostul director al FBI a afirmat că îşi aduce aminte de nouă discuţii private cu Donald Trump în patru luni, trei în persoană şi şase la telefon. 

Președintele american, Donald Trump, l-a demis pe 10 mai pe directorul FBI, James Comey, printr-o scrisoare transmisă personal, transmitea CNN, citând Casa Albă.

Trump precizează în document că a ajuns la concluzia că acesta ”nu este capabil efectiv” să conducă FBI. 

Pe de altă parte, AFP amintește că FBI este instituția însărcinată cu ancheta asupra eventualelor legături între echipa de campanie a lui Trump și Rusia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel