Conflict sindical în aviație

CNMR se solidarizează cu sindicaliștii ROMATSA (ATSR) – membrii ai CNMR și atrage atenția ministrului transporturilor că se impune soluționarea de urgență a conflictului de muncă prin încheierea unui nou contract colectiv de muncă.

"De asemenea, așa cum am mai făcut-o și în trecut, somăm ministerul transporturilor să verifice investițiile efectuate la aeroportul Otopeni și nu numai în infrastructura terestră, existând pericol iminent pentu pasageri datorită "cârpelilor" efectuate neprofesionist la pistele de aterizare și infrastructura de supraveghere a traficului aerian", se arată într-un comunicat de presă.

Nu în ultimul rând, CNMR reamintește ministrului transporturilor că există un acord cu Camera Deputaților privind pensionarea controlorilor de trafic aerian.

Menținerea în activitate până la vârsta maximă de pensionare actuală, reprezintă o mare greșeală și pune în pericol viața pasagerilor. Precizăm că CNMR se află în negocieri cu Parlamentul României din 2016 cu privire la această lege.

Media în cadrul UE este între 52 și 57 de ani. Există multe țări unde nu este permis la un centru de dirijare sau turn cu complexitate și trafic foarte mare, să dirijezi mai mult de 10 – 15 ani, după care te mută în alte unități de trafic. Vârsta de pensionare pentru controlorii ATSR este acum de 65 ani în România, vârsta la care reflexele și concentrarea necesară unor astfel de atribuții sunt diminuate drastic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel