Scandal monstru la un liceu. Ce spune părintele unei eleve-exclusiv

Scandalul de la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" Nehoiu (Buzău) pare departe de final. Conflictul dintre părinții elevilor din clasa a IX-a D și profe­sorul Claudiu Corcodel a depășit zidurile școlii.

Un grup de peste 20 de părinți a semnat o plângere comună împotriva profesorului de matem­tică, fost director al liceului, pe ca­re îl acuză că terorizează și umi­lește elevii, pe care i-ar pune să ia notițe la oră stând pe podea. Mai mult, întreaga clasă s-ar afla în situație de corigență după ce profesorul Corcodel nu și-ar da prea mult interesul la clasă. Reclamația părinților a ajuns la Inspectoratul Școlar Buzău care, potrivit reclamanților, nu a luat măsuri, iar mai nou, la Ministerul Educației, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele, scria Opinia Buzău în decembrie 2015. Tot scandalul, până la acest moment, s-a lăsat cu un avertisment pentru profesorul Claudiu Corcodel care a susținut întotdeauna că este o victimă.

Acum, Titu Vînătoru, unul dintre părinții care reclamă că dascălul le-a terorizat copiii la ore, a cerut un drept la replică. El spune că dascălul ar fi meritat o pedeapsă mai mare și va merge până în pânzele albe pentru a se face dreptate.

În rândurile de mai jos, DC News vă prezintă dreptul la replică transmis de Titu Vînătoru:

În primă fază, din cauza comportamentului fiicei mele care fusese într-un club să-și sărbătorească ziua de naștere, am hotărât să o pedepsesc luându-i telefonul și verificându-i situația școlară. Acolo am văzut că la disciplina Matematică că are doi de 4, lucru care m-a deranjat. Situația este generală la această clasă. Toți copiii au câte doi de 4. La următoarea ședință cu părinții, noi am stabilit să aflăm de ce copiii se află în această situație. Elevii ne-au spus că profesorul Corcodel nu le predă, ci doar îi pune să conspecteze. Am decis să facem o altă ședință unde l-am invitat și pe el, dar nu a vrut să vină. Am vorbit la telefon cu el și l-am întrebat ce se întâmplă. Profesorul mi-a spus că se va rezolva: copiii să vină la ore, să fie cuminți și vor promova la Matematică. Ulterior, profesorul le-a mai dat câte un 4 și nu vedeam nicio ieșire din situația aceasta. Am hotărât să facem o sesizare către liceu.

Fac o paranteză: să nu se mai interpreteze că sunt jocuri politice la mijloc. Domnul director de la liceu este un om extraordinar. A încercat să medieze scandalul. Am decis să facem o sesizare către Inspectoratul Școlar pentru a aduce la cunoștință situația copiilor noștri. S-a făcut un tabel, părinții au semnat. Domnul profesor a auzit de acțiunea noastră. A venit un inspector la școală care nu mi s-a părut că a făcut niciun demers pentru a descoperi adevărul. După care s-a întâmplat incidentul cu acei elevi care au întârziat la ore, printre care se află și fetița mea. Inițial i-a dat afară, după câteva minute i-a chemat în clasă și i-a pus să scrie cu caietele pe pereți. După un anumit timp, le-a spus să ia notițe stând pe jos. Elevii au stat în șezut, dar fetele - după 5-10 minute - s-au pus pe burtă, le era mai ușor să scrie, iar băiatul a rămas în continuare în șezut.

Un alt lucru care face obiectul discriminării. Acest profesor, în tezele pe care le-a dat copiilor, a notat cu nota 1. Ulterior, din 1 a făcut 4 și doar pe fiica mea a lăsat-o cu nota 1.

(...)

Domnul Corcodel a publicat două pagini care au fost sustrase din raportul Comisiei de Disciplină. Nu sunt documente de interes public. Cine i le-a dat? Vreau să răspundă persoanele care i-au dat raportul.

(...)

Un om de calibrul său ar putea face lucruri mult mai bune. Ar mai putea câștiga olimpiade cu copiii, ar putea face multe lucruri bune.

(...)

Doamna Inspector școlar general, Nela Wamsiedel, îi dă like-uri pe Facebook. Am întrebat-o cum poate să îi dea like-uri știind ce scandal este la liceu.

(...)

Dacă domnul Corcodel ar fi venit în fața părinților cu o explicație, lucrurile ar fi stat altfel. Noi nu vrem să-l târâm prin tribunale, suntem oameni până la urmă, dar el s-a comportat oribil și a trebui să ne apărăm. Nimeni nu poate fi mai presus decât legea. Dumnealui mi-a făcut o prezentare urâtă. A spus că sunt pușcăriaș, dar de ce nu a zis nimic despre procesele sale care sunt pe rol?

Domnul director nu are niciun fel de legătură în acest scandal. Este un om extraordinar. Nu l-am cunoscut până să se ajungă aici. S-a luptat pentru a pune punct conflictului.

(...)

Cu înregistrarea audio pe care a publicat-o se autodenunță. Adevărul nu a ieșit la iveală când ați spus dumneavoastră, ci va ieși de acum încolo. Repet: vreau să știu de unde a primit domnul Corcodel documentele care fac parte din cercetările Comisiei de disciplină.

Vom ajunge și la Acces Direct, la Antena 1. Vom scoate în evidență multe lucruri.

În rândurile de mai jos vă prezentăm toate articolele referitoare la scandalul de la acest liceu:

Adevărul a ieșit la iveală în cazul profesorului din Buzău acuzat că și-a umilit elevii-exclusiv

Răsturnare de situație în scandalul cu profesorul de la Buzău. Adevărul iese la iveală-AUDIO

Lovitură cruntă pentru un profesor din Buzău. Apel la Ministerul Educației-exclusiv

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel