Clotilde Armand, acuzată de abuz în serviciu. „Domnii aceștia șantajează populația.“ / „Ar trebui să vă fie rușine!“/ VIDEO

Sursă foto: Captură Antena 3
Sursă foto: Captură Antena 3

În această seară, s-au încins spiritele la Ședința Ordinară a Consiliului Local Sector 1, București.

Potrivit Antena 3, în această seară, Clotilde Armand a forțat închiderea ședinței de la Sectorul 1:

„Sunt de dimineață de la ora 6.00, nu se poate ce faceți! Propun să oprim aici ședința. Doamna președintă, sau terminăm votul, sau se oprește aici votul și continuați să discutați cu domnii care șantajează populația. Da?“, a spus Clotilde Armand.

„Ar trebui să vă fie rușine!“ s-a auzit, imediat după, din sală.

Înainte de aceste replici, avocatul companiei Romprest a vorbit despre o posibilă ilegalitate întreprinsa de Clotilde Armand:

Vreau să îmi ofer o opoziție față de ceea ce am văzut aici. Astăzi, dumneavoastră ați votat ceva din aprilie 2021 ce se află pe ROL-ul instanței de judecată fără să existe hotărârea Consiliului Local și pentru care v-a fost cerut acest contract să se acopere un viciu de procedură. Astăzi a fost termenul de judecată în fața Tribunalului București, unde prin acțiune exclusivă a doamnei primar, și îmi pare rău că nu este aici, care s-a erijat ca reclamant în numele său, al autorității contractante, anume Consiliul Local și în numele UAT-ului, a formulat o acțiune a cărei finalitate este exercitarea dreptului de control față de Romprest prin solicitarea tuturor documentelor companiei, începând cu anul 2008, pentru a verifica cheltuielile și tarifele. Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar există 154 din Codul Administrativ care impune obligația primarului de a da ascultare hotărârilor Consiliului Local, altfel e abuz în serviciu.

De 3 luni, dumneavoastră știați, domnilor consilieri, că în numele dumneavoastră s-a formulat această acțiune și abia astăzi vi s-a cerut votul și ați venit cu acest amendament? Mie mi se pare că această chestiune pune în discuție o transparență la nivel instituțional între 2 entități, Forul Executiv și Consiliul Local. Eu am rămas surprins să vin să văd că tot ceea ce am învățat a fost călcat în picioare, ca principii de drept. Nu aceasta este rațiunea între două entități partenere, să ajungem să ne ciondănim. Nu există oare specialiști?

VEZI AICI ȘEDINȚA:

Primarul Sectorului 1 va verifica modul de stabilire a tarifelor practicate de Romprest

Primarul Sectorului 1 a fost împuternicit de către Consiliul Local al Sectorului 1, în ședința din data de 24 iunie 2021, să verifice modul de stabilire a tarifelor pentru activitățile specifice serviciului de salubrizare pentru perioada 2011-2021. Potrivit proiectului de hotărâre, această activitate se va realiza prin luarera în calcul numai a costurilor necesare și utile prestării serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către Compania Romprest Service SA conform prevederilor Legii nr. 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților, precizează sursa citată.

„După o muncă de 8 luni de zile, am reușit să-i conving pe consilierii locali de necesitatea unui control strict asupra modului în care Romprest a tarifat, de-a lungul timpului, serviciile de salubrizare de pe raza Sectorului 1. Am introdus acest proiect de hotărâre de mai multe ori pe ordinea de zi și, într-un final, astăzi, a fost votat. Din respect pentru banul public și pentru comunitatea locală, trebuie să plătim prețul corect pentru serviciile pe care le prestează operatorul de salubrizare. Bătaia de joc în ceea ce privește cheltuirea banului public trebuie să ia sfârșit”, a declarat, în cadrul ședinței Consiliului Local al Sectorului 1, primarul Clotilde Armand, citată în comunicat, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel