Scandal în Ilfov. DSP cere şcoală online, Cîmpeanu contraatacă: Îşi depăşesc atribuţiile

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

DSP Ilfov îşi depăşeşte atribuţiile când cere şcoală online în toate localităţile din judeţ, spune ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 

"DSP IF își depășește atribuțiile legale, încalcă Hotărârea CNSU nr. 76 și Ordinul comun 5338/2021 și se substituie CJSU, ISJ și tuturor unităților de învăţământ din IF!

1. Sunt şcoli în localități din mediul rural în care rata de infectare este mică (diferit faţă de şcolile din localitățile in care rata de infectare este foarte mare).

2. Sunt şcoli foarte aglomerate în care se învață în 2-3 schimburi, cu un nr maxim de elevi în clasă şi sunt şcoli în care se învață într-un singur schimb, cu un nr mic de elevi în clasă.

3. Sunt şcoli în care nu este niciun caz de infectare în rândul elevilor şi profesorilor şi sunt şcoli în care sunt zeci de cazuri de infectare.

4. NU există cadru legal pentru trecere generalizată/nediferențiată în online la nivelul unui județ; decizia se ia analizând situația la nivelul fiecărei unități de învăţământ.

5. DSP nu se poate substitui nici școlilor, nici ISJ, nici CJSU!

6. Nu avem cunoștința  ca DSP să fi făcut anchetă epidemiologică la nivelul fiecăreia dintre cele 270 de unități de învăţământ din IF.

În concluzie, solicitarea DSP IF a fost făcută în afara cadrului legal, afectând procesul de monitorizare a desfășurării procesului de învăţământ și perturbând funcționarea mecanismelor administrative de gestionare a situației în starea de alertă", a transmis Sorin Cîmpeanu.

Directorul DSP Ilfov a transmis, pentru Antena 3, că va recomanda tuturor şcolilor să intre în format online, ca măsură pentru evitarea carantinării judeţului. Acolo, rata de infectare cu COVID-19 a depăşit 15 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, acesta a spus că recomandarea nu include creşele şi grădiniţele. 

VEZI Județul Ilfov ar putea intra în CARANTINĂ. Incidența a depășit 15 cazuri la o mie de persoane - Surse Realitatea Plus

Până astăzi, 13 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.398.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.607 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.199.267 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 402 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

VEZI BILANȚ COVID, 13 octombrie 2021. Situația infectărilor și deceselor din ultimele 24 de ore

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel