SCANDAL. Brăila, fraudă după repartizarea computerizată din licee

Scandalul privind transferurile elevilor după repartizarea computerizată pare să se întindă ca o pecingine. După Suceava, unde circa 400 de elevi au fost transferați la alte licee mai bune, Brăila îi calcă pe urme. Potrivit obiectivbr.ro, 69 de elevi aau fost  transferați după repartizarea computerizată de la începutul lunii iulie, în alte licee sau la alte secţii decât cele în care fuseseră distribuiţi iniţial de calculator, în funcţie de medii şi opţiuni.

Dacă în anii trecuți, transferurile elevilor se făceau după primul semestrul al clasei a IX-a, iată că anul acesta s-a încercat o altă tactică de către conducerile Inspectoratelor Școlare: transferul unor elevi  imediat după repartizarea computerizată din luna iulie, fapt de o gravitate care implică intervenția de urgență a DNA. 

Citește și: Situație fără precedent pentru sute de elevi. Posibilă fraudă, după transferuri suspicioase

Ministrul Educației, Mihai Sorin Câmpeanu, a trimis Corpul de Control în mai multe judeţe. Brăila a intrat pe "lista ruşinii" alături de Suceava, Bihor şi Prahova. Mai mult, ministrul Educaţiei anunţa, ieri, în presa centrală, că a trimis Corpul de Control peste toţi aceia care au aprobat transferurile, dar şi că - bomba zilei! - anulează toate transferurile ce nu pot fi legal justificate. La Brăila au fost 70 de solicitări de transfer, toate de la licee mai prost cotate la licee de top, gen Murgoci, Bălcescu, Iorga, dar au fost aprobate 69. "Murgoci" este liceul în care s-au operat cele mai multe schimbări între secţii, potrivit sursa citată.

"Media elevului care solicită transferul nu trebuie să fie mai mică decât media ultimului intrat la profilul respectiv în liceul repartizat", a punctat ministrul. Potrivit înaltului funcţionar public, au fost admise doar situaţii ale unor gemeni sau care au vizat "eventuale corectări ale unor erori de transcriere". "Cazurile în care se pot aproba cererile de transfer sunt foarte bine definite", a mai declarat Câmpeanu.

Vasile Şălaru, ministru secretar de stat la Educaţie, a afirmat că: "Suspiciunile noastre de culpă a inspectorilor generali şi inspectori generali adjuncţi sunt în special în judeţele: Suceava, Prahova, Bihor şi Brăila, dar nereguli au fost depistate în 22 de judeţe. Pentru pesoanele vinovate vom sesiza organele de anchetă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel