EXCLUSIV  Scăderea dobânzii de politică monetară. Adrian Vasilescu (BNR): Bătălia cu inflația nu e încă o luptă câștigată, toate băncile o spun / video

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Adrian Vasilescu a spus ce se va întâmpla cu dobânda de politică monetară.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naționale a României, a vorbit despre scăderea dobânzii de politică monetară:

„Banca Națională a României a lucrat pe două fronturi. Pe unul a asigurat creșterea economică, iar pe altul a dus inflația în jos. Banca Națională a avut dreptate, în februarie, când a zis 'mai stăm o tură' sau 'mai stăm două' ... până la sfârșitul anului. A fost o discuție publică în care guvernatorul BNR, întrebat de jurnaliști ce se va întâmpla cu dobânda de politică monetară de 7%. Guvernatorul a spus așa: Dacă nu vor fi șocuri inflaționiste care să schimbe realitatea de acum, e posibil să fie menținută sau chiar diminuată. Dacă vor fi șocuri și vor schimba realitatea, s-ar putea chiar să crească la 8% sau mai sus.

În toate comunicatele băncilor centrale, la Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii, la Banca Centrală Europeană, la Banca Angliei și chiar la Banca Japoniei, unde noul guvernator are o nouă politică față de inflație și dobânda de politică monetară, se spune că bătălia cu inflația nu a fost încă o bătălie câștigată.

Rămâne deschisă ușa către modificări de dobândă, dar dacă am intrat pe o linie optimă, și iată că avem trei luni de dezinflație, iar aceste momente vor continua, vom ajunge să scădem dobânda de politică monetară. Importanța e teribilă, deoarece ajutăm creșterea economică, împrumuturile și normalizarea creditului bancar“, a spus, la DC News, la emisiunea „Totul despre bani“, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Ce se întâmplă cu IRCC și ROBOR în perioada următoare. Adrian Vasilescu (BNR), precizări pentru românii care au credite / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel