Satu Mare: Sacrificarea celor 5.000 de porci cu pestă africană va dura patru-cinci zile

Sacrificarea celor aproximativ 5.000 de porci de la o fermă din judeţul Satu Mare unde s-a descoperit pesta porcină africană va fi finalizată în patru-cinci zile, a anunţat, vineri, subprefectul Altfatter Tamas, în şedinţa Colegiului Prefectural.

,,Ferma include de la porci mici până la porci graşi, de toate tipurile, inclusiv scroafe. Este o fermă destul de importantă atât pentru judeţul nostru cât şi pe plan naţional. Din păcate, măsurile dispuse în cadrul Comitetului Local de Combatere a Bolilor, conform procedurilor legale în vigoare, am fost obligaţi să fim de acord cu sacrificarea tuturor animalelor, inclusiv a celor sănătoase, pentru că e vorba în primul rând despre un virus, virusul se propagă de la unul la altul. Procedura de sacrificare a lor deja a început se derulează, probabil în patru-cinci zile reuşim să finalizăm tot ce înseamnă uciderea preventivă a acestor animale, a declarat Altfatter Tamas.

CLCB a anunţat, printr-un comunicat de presă exploataţia aparţine SC MASTVET SRL din Săcăşeni.

,,Potrivit celor transmise de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (D.S.V.S.A) Satu Mare au fost înregistrate aproximativ 5.000 capete animale (porci) din exploataţie, s-a impus interdicţia de scoatere din exploataţia afectată a furajelor pentru animale şi a altor materiale. De asemenea, s-a stabilit zona de restricţie (protecţie şi supraveghere) în jurul focarului cu o rază de 3 km, respectiv în Cig, Ganaş, Săcăşeni, Sărăuad. Zona de supraveghere în jurul focarului cu o rază de 10 km include localităţile Tăşnad, Blaja, Căuaş, Valea Morii, Santău, Ghileşti, Silvaş, Ady Endre, Eriu Sâncrai, Satu Mic, Mihăieni, Unimăt, Sechereşa, Chegea', precizează sursa citată.

Totodată, mişcarea animalelor din zona de protecţie este restricţionată.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel