Satu Mare: ITM a depistat 70 de persoane care munceau ilegal, în prima jumătate a anului

Un număr de 70 de persoane au fost depistate muncind fără forme legale sau în afara programului, în prima jumătate a acestui an, în judeţul Satu Mare, valoarea amenzilor aplicate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) fiind de peste 400.000 de lei, a declarat, miercuri, şeful instituţiei, Cristian Sasu. 

Potrivit acestuia, în urma unor controale au fost depistaţi 47 de agenţi economici care aveau probleme la declararea muncii. 'Au fost depistaţi 47 angajatori folosind munca nedeclarată, cu un număr de 70 persoane:

37 persoane au fost primite la muncă fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii; opt persoane au fost primite la muncă fără a avea contractul individual de muncă transmis în REGES (registrul general de evidenţă a salariaţilor) cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii; două persoane primite la muncă în perioada în care aveau contractul individual de muncă suspendat; 23 salariaţi (angajaţi cu fracţiune de normă) au fost primiţi la muncă în afara programului programului de lucru stabilit prin contractul de muncă cu timp parţial', a precizat Sasu, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.

Cei mai mulţi angajatori, 41, au fost depistaţi în mediul urban, cu 64 de persoane, iar în mediul rural au fost şase angajatori cu tot atâtea persoane primite la muncă cu încălcarea legislaţiei. Inspectorii ITM au aplicat amenzi în valoare totală de 420.000 lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel