Urmărește emisiunea live


Șase trucuri pentru a te simți sătul mai mult timp. Ține cont de ele dacă vrei să slăbești

Șase trucuri pentru a te simți sătul mai mult timp. Sursa foto: freepik.com
Șase trucuri pentru a te simți sătul mai mult timp. Sursa foto: freepik.com

Te simți flămând și numeri minutele până la prânz? Acest lucru este normal dacă ții o dietă sau postul intermitent pentru prima dată. 

După 2-4 săptămâni, organismul se va obișnui cu noua dietă. Dar ce să faci acum, când ți-e atât de foame încât te gândești doar la mâncare?

Potrivit unui studiu realizat de Mark Mattson de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, pentru a gestiona pofta de mâncare în prima lună de dietă, există câteva modalități care te pot ajuta să-ți păcălește-ți pofta de mâncare și să te simți sătul mai mult timp.

Zece alimente anti-îmbătrânire care te vor ajuta să te menții tânăr

Porții mai mare de mâncare. Volumetria este conceptul de a consuma alimente care conțin multă apă. De exemplu, fructele, legumele, smoothie-urile sau supele conțin multă apă. Aceste alimente, cu conținut scăzut de calorii te vor ajuta să rămâi sătul mai mult timp și să fii hidratat. Persoanele care au mâncat mai multe alimente bogate în apă au consumat mai puține calorii pe parcursul zilei.

Începe masa cu o salată mare sau o supă pe bază de bulion. De asemenea, poți face un smoothie din conopidă sau spanac. Nu în ultimul rând, poți consuma unul sau două albușuri fierte tari și un castron de fulgi de ovăz. 

Mănâncă mai multe proteine. De obicei, o dietă tradițională conține: 15% proteine, 30% grăsimi și 60% carbohidrați. Schimbă acest raport în favoarea proteinelor: 20-25% proteine, 30-35% grăsimi și 45-50% carbohidrați. Persoanele care au mâncat mai multe proteine ​​au pierdut kilogramele în plus mai ușor și mai repede. În plus, au suferit mai puține crize de foame.

Cuișoarele și beneficii lor pentru sănătate. Prepară un ceai din acest condiment parfumat

Nu uita de fibre. Majoritatea oamenilor consumă mult mai puține fibre decât cele 25 de grame recomandate pentru femei și 38 de grame pentru bărbați. Fibrele tind să încetinească digestia, ceea ce înseamnă că te vei simți sătul mai mult timp. În același timp va crește nivelul de grelină, hormonul foamei, care spune creierului că este mulțumit cu mai puține calorii decât ai putea obține dintr-o masă fără fibre. Pentru o digestie mai ușoară, distribuie fibrele în mod uniform între mese și gustări. 

Bea mai multă apă. În timp ce apa nu ar trebui să înlocuiască mesele sau gustările, hidratarea poate ajuta la controlul apetitului în timpul orelor de post. Uneori credem că ne este foame, dar ne este doar sete sau suntem deshidratați. Aceeași parte a creierului reglează foamea și setea și le poate confunda cu ușurință pe cele două.

Într-un studiu, publicat în Jurnalul European de Nutriție, participanții care au băut apă înainte de masă au consumat în medie cu 22% mai puține calorii la următoarea masă decât participanții care au mâncat mese uscate. 

Trei alimente consumate la micul dejun îți dau energie pentru întreaga zi

Dacă îți este foame, încearcă să treci la un mecanism de adaptare non-alimentar, cum ar fi să-ți suni un prieten, să mergi la plimbare, să te culci devreme sau să ții un jurnal. Și nu uita să discuți cu un nutriționist dacă îți este greu să spargi tiparul alimentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel