Cuișoarele și beneficii lor pentru sănătate. Prepară un ceai din acest condiment parfumat

Cuișoarele și beneficii lor pentru sănătate. Prepară un ceai din acest condiment parfumat. Sursa foto: freepik.com
Cuișoarele și beneficii lor pentru sănătate. Prepară un ceai din acest condiment parfumat. Sursa foto: freepik.com

Proprietățile benefice ale cuișoarelor sunt cunoscute încă din timpul dinastiei chineze Han (206 î.Hr. - 220 d.Hr.), când toți curtenii erau obligați să mestece un mugur din acest condiment înainte de a se apropia de împărat. 

În zilele noastre, mestecatul cuișoarelor uscate a devenit o parte a igienei în rândul persoanelor care țin la sănătatea lor. Aflați din acest articol fapte interesante despre această plantă utilă.  

Cuișoarele conțin o cantitate mare de eugenol (90-92%), o substanță parfumată care face parte din antiseptice și analgezice, precum și Caryophyllene, o substanță organică cu proprietăți antiinflamatorii. Uleiurile esențiale de cuișoare îmbunătățesc digestia și elimină ambra neplăcută.

Cum scapi de pofta de zahăr în doar cinci zile. Ce trebuie să mănânci: "Suprimă cu succes pofta de zahăr"

Unele persoane mestecă 2 muguri de cuișoare după mese sau înainte de întâlniri. La început îți va fi greu să accepți  gustul astringent-amar al cuișoarelor, dar, după trei zile, te vei obișnui.

Proprietățile cuișoarelor sunt următoarele: antiinflamatoare; antibacteriene; antiseptice; antioxidante; antitumorale; antispastice; detoxifiante.

Cuișoarele previn balonarea și formarea gazelor intestinale și îmbunătățesc digestia. Stimulează producerea de enzime și au un efect benefic asupra durerilor de stomac. Cuișoarele acționează la nivelul întregului tract gastrointestinal. 

Compușii antiinflamatori și analgezici din compoziția cuișoarelor ajută la reducerea inflamațiilor dentare și calmează durerea. De asemenea, condimentul are și proprietăți antiseptice și contribuie la vindecarea infecției dentare și implicit răspândirea ei.

 

Cum se verifică calitatea cuișoarelor?

Experții recomandă două modalități de a verifica calitatea cuișoarelor. Dacă arunci un mugur în apă și aceste stă pe orizontală, înseamnă cu nu conține uleiuri esențiale și, prin urmare, nu are proprietăți de vindecare. De asemenea, poți zdrobi un mugur. 

Cum crește glicemia în funcție de alimentele pe care le consumăm. Trucul care te va ajuta

Dacă mugurele crapă ușor, înseamnă că cuișoarele se usucă corect și uleiurile esențiale au fost conservate. Produsul trebuie depozitat într-un recipient ermetic. 

 

Cum se face ceaiul de cuișoare?

Fierbe un litru de apă, apoi adaugă o lingură de cuișoare proaspăt mărunțit. Lasă totul la infuzat pentru 20 de minute. Strecoară apoi ceaiul și consumă câte o cană pe zi. Ceaiul poate fi păstrat la frigider câteva zile într-o sticlă cu capac. Bucură-te de aroma ceaiului și vei simți un val de energie.

Cuișoarele pot fi adăugate și în alte rețete culinare: în salate de crudități, în piureuri de linte, mazăre, fasole; în prăjituri și alte deserturi, în sucuri proaspete de legume, precum și în cafea și vin.

Cea mai ieftină legumă care scade glicemia

Consumate în cantități exagerate, cuișoarele pot afecta mucoasele și pielea. Persoanele cu pielea sensibilă ar trebui să evite aplicarea uleiului esențial de cuișoare. În cazul utilizării frecvente, este mai bine să consulți medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel