Cum crește glicemia în funcție de alimentele pe care le consumăm. Trucul care te va ajuta

Cum crește glicemia în funcție de alimentele pe care le consumăm. Trucul care te va ajuta / Foto: RitaE
Cum crește glicemia în funcție de alimentele pe care le consumăm. Trucul care te va ajuta / Foto: RitaE

Află în articol cum crește glicemia în funcție de alimentele pe care le consumăm.

Alimentele care conțin cantități mari de zahăr reprezintă atât un pericol pentru sănătate, cât și o cauză a creșterii în greutate. Din fericire însă există anumite reguli care țin glicemia sub control, susțin specialiștii.

Nutriționistul Roxana Radu a descoperit, în urma unui experiment, că obiceiul de a consuma dulcele după masă contribuie la păstrarea glicemiei în limite normale, relatează Antena 3.

"Primul experiment pe care l-am făcut a fost dulcele pe stomacul gol. Am plecat de la o glicemie de 77 mg/dL și am ajuns la 157 mg/dL. Curba glicemică trebuie să fie cât mai aplatizată. Este important să nu secretăm foarte multă insulină.

Când am consumat aceeași cantitate de dulce, dar după masă, glicemia mea s-a menținut în limite normale. Glicemia noastră este direct răspunzătoare de depozitele de grăsime. Atunci când glicemia crește, depozitele de grăsime devin mai mari", a spus nutriționistul.

Valorile optime ale glicemiei

Astfel, în cazul adulților, valorile optime ale glicemiei, pe stomacul gol, sunt cuprinse între 70 și 100 mg/dL, iar după masă, ar trebui să ajungă la maxim 140 mg/dL. Cu toate acestea, studiile efectuate pe nediabetici ne arată că este indicat să evităm creșterea nivelului de glucoză cu mai mult de 30 mg/dL.

Printre principalele simptome care apar atunci când atingem un vârf glicemic se numără setea crescută, urinările dese, oboseala, vederea în ceață, oboseala, amorțeala și furnicăturile la nivelul picioarelor sau al mâinilor.

Trucul care ține glicemia sub control

Există însă un truc care ține glicemia sub control, chiar și atunci când mâncăm nesănătos.

"Dacă luăm o lingură de oțet cu 20 de minute înainte de masă, curba glicemică nu va mai fi la fel de abruptă, pentru că acidul acetic din oțet inactivează enzima care descompune carbohidrații. Cei care nu pot consuma o linguriță de oțet, pot mânca o salată sau murături.", a explicat Roxana Radu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel