Șase soldați Germani vor fi anchetați pentru conduită nepotrivită afișată într-o misiune în Lituania

Pexels
Pexels

Armata germană va ancheta 6 militari pentru conduită nepotrivită. 

Armata germană a lansat două proceduri pentru destituirea mai multor infanterişti pentru conduită nepotrivită în timpul unei misiuni NATO în Lituania, transmite Agerpres, citând DPA.

În total şase soldaţi germani nu mai au permisiunea de a-şi îndeplini atribuţiile în cadrul armatei, a confirmat un purtător de cuvânt militar german. Cazurile implică acuzaţii de discriminare pe bază de gen în dauna unei femei soldat şi de încălcarea autodeterminării sexuale. În plus, soldaţii respectivi sunt acuzaţi de declaraţii antisemite şi extremiste de dreapta.

Incidentele din Lituania au dus la retragerea unui pluton de infanterie blindată din misiunea aliată 'Enhanced Forward Presence'. Publicaţia germană Der Spiegel a relatat că la o petrecere desfăşurată într-un hotel din Lituania la finalul lui aprilie au fost auzite cântece antisemite şi radical extremiste de dreapta.

Incidentul a fost condamnat în termeni fermi de către ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer. 

NATO - Anchetă privind conflictul dintre Franța și Turcia

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, anunţa în 2020 deschiderea unei anchete privind incidentul denunţat de Franţa cu nave turceşti în cursul unei operaţiuni de control al embargoului ONU privind livrările de arme către Libia, relata AFP.

„Incidentul din Mediterană a fost abordat într-o întâlnire de mai mulţi aliaţi. Am făcut astfel încât autorităţile militare ale NATO să investigheze incidentul pentru a face lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat", a declarat Jens Stoltenberg, la încheierea unei reuniuni a miniştrilor Apărării din Alianţă, scria la acea vreme Agerpres.

„Cred că acesta este cel mai bun mod, acum, de a face acest lucru - de a clarifica cu adevărat ceea ce s-a întâmplat", a adăugat el. Jens Stoltenberg a insistat, de asemenea, asupra necesităţii de a respecta embargoul Naţiunilor Unite.

NATO susţinea punerea în aplicare a deciziei ONU de a impune Libiei un embargo asupra armelor.

Franţa a denunţat în 2020 comportamentul extrem de agresiv al Turciei, stat membru NATO, faţă de o fregată franceză care participa la o misiune NATO în Marea Mediterană în cursul unei încercări de a verifica o navă cargo suspectată de transport arme către Libia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel