Şase nemţeni, reţinuţi de DIICOT pentru ameninţări şi tâlhărie asupra unui martor

Şase bărbaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT sub acuzaţia că au ameninţat, lovit şi tâlhărit un martor într-un dosar penal în care mai multe rude ale acestora sunt arestate preventiv pentru diverse infracţiuni contra persoanei.

Potrivit unui comunicat DIICOT transmis miercuri, în primul dosar penal deschis de procurorii DIICOT în luna mai, opt persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile pentru grup infracţional organizat, camătă, perceperea unor taxe de protecţie şi şantaj. Anchetatorii susţin că rudele inculpaţilor au început să ameninţe părţile vătămate şi martorii, pentru a-şi retrage plângerile penale, cât şi pentru a retracta declaraţiile date în faza de urmărire penală. La comiterea infracţiunilor menţionate au fost folosiţi minori cu vârste mai mici de 14 ani, pentru că aceştia nu răspund penal.

"La data de 21.05.2020, inculpatul L.M.L., prin intermediul unor rude, i-a impus unei părţi vătămate, să-şi modifice declaraţia dată în faţa organelor judiciare pentru ca cei arestaţi să poată fi judecaţi în stare de libertate. În cazul în care nu va da curs cererii sale, membrii grupului infracţional se vor răzbuna pe el şi pe familia sa. De asemenea, la data de 30.05.2020, doi minori s-au deplasat la domiciliul unor martori din cauza menţionată şi le-au solicitat să-şi modifice declaraţiile astfel încât inculpaţii arestaţi să fie puşi în libertate. Cu această ocazie, minorii i-au ameninţat pe martori că, în cazul în care nu vor schimba declaraţiile, vor suporta consecinţele. La data de 15.06.2020, în jurul orelor 22,30, şapte persoane s-au deplasat în cartierul Speranţa, de pe raza municipiului Piatra Neamţ, cu intenţia de a-i aplica o corecţie unei părţi vătămate, întrucât considerau că acesta este responsabilă pentru arestarea membrilor grupului infracţional. În baza acestei rezoluţii infracţionale inculpaţii au aşteptat partea vătămată şi, profitând de faptul că zona nu era iluminată, i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii", au precizat, în comunicatul de presă, procurorii DIICOT.

Bătut şi tâlhărit

În timpul incidentului, aceştia i-au furat victimei un telefon mobil şi suma de 2.000 lei. Profitând de un moment de neatenţie a agresorilor, victima a reuşit să fugă în locuinţa sa, fiind urmărit de către aceştia. Pentru că agresorii forţau uşa de acces a imobilului, victima a sărit pe geam şi s-a ascuns în apropierea blocului.

"Inculpaţii, forţând uşa, au pătruns în locuinţă unde au lovit-o şi pe concubina părţii vătămate, ameninţând că-i vor omorî membrii familiei", au precizat anchetatorii. În cursul zilei de miercuri, patru inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Neamţ şi Serviciului de Combaterea Criminalităţii Organizate Neamţ, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Neamţ şi al jandarmilor din cadrul IJJ Neamţ, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel