Șapte medici din Brașov, cercetați pentru fals și abuz în serviciu

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Şapte medici, angajaţi ai unui cabinet din Braşov care eliberează atestate medicale pentru conducătorii auto, sunt cercetaţi, sub control judiciar, într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

"Din cercetări a reieşit că cei în cauză, în calitate de medici care îşi desfăşurau activitatea în cadrul unei comisii medicale, nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu prevăzute de legislaţia în vigoare, care presupun obligaţia de examinare medicală a persoanelor care s-au adresat unităţii în cauză, în vederea obţinerii unui aviz de aptitudine medicală/aviz psihologic necesar ocupării unor funcţii", precizează sursa citată.

Pe 15 iulie, poliţiştii braşoveni de investigare a criminalităţii economice, cu sprijinul celor criminalişti şi a celor de la Acţiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror de la Judecătoria Braşov, au desfăşurat o percheziţie la sediul societăţii comerciale/cabinetului, în urma căreia au fost ridicate probe şi au fost conduse la audieri 15 persoane.

Cum procedau medicii

"Toţi medicii specialişti, membrii în comisie, cu toate că figurează angajaţi ai societăţii comerciale, şi-ar fi desfăşurat activitatea profesională zilnică în cadrul altor unităţi/cabinete medicale, nefiind prezenţi la sediul persoanei juridice percheziţionate. Aceştia s-ar fi prezentat ocazional, însă s-ar fi ocupat doar de semnarea şi parafarea fişelor medicale înregistrate în perioada anterioară, nu de examinarea medicală propriu-zisă a persoanelor care solicitau emiterea avizelor medicale", au susţinut anchetatorii.

Procurorul de caz a dispus punerea sub control judiciar a celor şapte medici în data de 17 iulie, a menţionat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel