EXCLUSIV  Sanda Ladoși, despre planuri pe termen lung: “Viitorul este oscilant!”

Ieri am vorbit cu Sanda Ladoși despre situațiile de criză pe care a trebuit să le depășească și despre problemele cu legea. 

Azi, artista ne-a povestit despre familie și copii și despre cât de mult s-a implicat în transformarea circului de stat, acolo unde de aproape un an și jumătate ocupă funcția de director artistic. Un interviu exclusiv pentru DC News! 

- Se gândeau mulți că dacă ai doi copii, ce se întâmplă cu ei, dacă ai probleme…

Dumnezeu e sus și mare și are grijă de toate! Nimeni nu e singur niciodată! Tot timpul există cineva care poate să te înlocuiască pentru o perioadă…nu îmi fac probleme de genul ăsta. Eu nu gândesc la modul ăsta!

(oar_w460)

- Ai doi copii deja mari, Bogdan și Ioana. Câți ani au acum și cum au reacționat ei când și-au văzut părinții luați pe sus de acasă?

Copiii au 9 și 11 ani, amândoi urmează Școala Franceză. Ioana face gimnastică și baschet, iar fiul meu cel mare, Bogdan, face fotbal de 5 ani de zile. Nu prea i-am îndreptat către muzică, pentru că probabil dacă era într-o altă vreme, poate mi-ar fi plăcut, dar în contextul zilelor noastre, sincer, nu îmi doresc… Așa cum am spus, copiii au reacționat foarte bine, pentru că eu știu cum să fac față unor astfel de situații.

- Cum încerci să protejezi copiii? A fost nevoie să apelezi la un psiholog ca să treceți mai ușor peste necazuri?

Nu! Eu sunt pedagog, eu am făcut psiho-pedagogie...

(oar_w460)

- Știu că te-ai dedicat în totalitate lor și ai renunțat o perioadă la muzică pentru a-i crește. Ce fac ei acum? Către ce activități i-ai îndrumat? De cine din familie sunt mai atașați? De tine sau de tatăl lor? Cine la cine trage?

Fără discuție, băiatul are exemplul masculin, tatăl, și Ioana, fetița, mama. Dar, oarecum, atașamentul este mai mare către mine. Gândește-te că am stat 10 ani exclusiv cu ei și este o amprentă care se pune.

- Îi implici în treburile casnice? Cum te ajută și cum îți place să îți petreci timpul cu Bogdan și Ioana?

Absolut! Facem activități. De obicei, eu sunt o fire dinamică, îmi place sportul, mergem cu bicicleta, mergem la înot. În ultima perioadă mi-a fost mult mai greu pentru că am stat mult pe aici, la circ.

- Tu ești într-o formă de zile mari, arăți foarte bine! Te-ai reapucat de sport?

Nu m-am lăsat de sport, îmi doream foarte tare să fac, dar sincer nu mai am 20 de ani, am doi copii, mi-a fost greu foarte greu să-mi revin după al doilea copil, după fetiță. Nu sunt acum în cea mai bună formă a mea. Am 57 de kilograme, înainte de primul copil aveam 58. Este greu să te menții! Cred că noi am uitat să fim ponderați. Totul ține de mâncare, de cât mănânci, în ce cantități. Eu nu mănânc dulciuri, totul e fără pâine, fără alcool. Nu am eliminat în mod special ceva anume din alimentație, de exemplu, în perioada rece mănânc și slănină, e chestie de cantitate. În nebunia asta caut să-mi găsesc echilibru în toate. Ce reușesc fac, ce nu...nu!

(oar_w460)

(oar_w460)

- Ești director al Circului Globus. Ce schimbări ai adus circului de stat de când îl conduci și cu ce spectacole îi așteptați pe copii în perioada vacanței de vară? Care sunt noutățile?

Sunt Director artistic al Circului Globus. Sunt foarte ocupată și conectată la ce se întâmplă aici. E o schimbare de paradigmă, nu mai sunt animale, întreg conceptul circului s-a schimbat. Dumnezeu nu m-a îndreptat întâmplător aici. Au avut loc schimbări totale, începând din zona administrativă, care era foarte bine structurată și înainte. S-au făcut ajustări în ceea ce privește reorganizarea clădirii, o renovăm, curățăm foarte mult. Lucrurile lăsate așa intră în paragină. Pentru spectacole au rămas ca și animale caii, câinii și papagalii. Noi le integrăm sub diverse forme în spectacole. Avem povești foarte frumoase pe care noi le-am făcut deja. Primul spectacol este “Reveria”, creat în colaborare cu o echipă de 5 persoane de la Cirque du Soleil, este o poveste specială, epică, iar cea de-a două producție este “Alice în Țara Minunilor” la circ, pe un text adaptat, cu o formă de exprimare originală. Am căutat să aducem la circ spectacole care să țină copiii conectați, să nu se dezlipească de scaun și să nu mai fie tentați de telefon. Lumea vine la circ și a început să înțeleagă ce se întâmplă aici, este o schimbare de mentalitate. De când sunt eu aici, de un an și patru luni, s-au schimbat foarte multe. Creăm spații noi, condiții noi pentru artiști și încercăm să aducem îmbunătățiri peste tot ce înseamnă viață de artist de circ. Există o formă deșteaptă prin care acest dialog să devină interesant pentru public.

Ai renunțat la muzică sau mai mergi încă la cântări când ai timp? Pregătești ceva surprize în acest sens?

Pregătesc o piesă nouă, “De dragul tău”, compoziția lui George Popa. Cel mai probabil că o voi lansa în această toamnă, vom face și un videoclip, iar în prima dată vom promova noua piesă pe zona youtube. În plus, am proiectele care sunt derulate aici, la circ. Mai merg și la concerte, dar în măsura în care nu îmi afectează programul de la circ.

(oar_w460)

- Unde v-ați propus să vă petreceți vacanța de vară?

În vacanță mă retrag întotdeauna la Ovidiu Komornyik, are un loc superb, la mare, nici nu zici că e la noi în țară. Acolo vom merge cu copiii și în această vară.

- Ce îți dorești pe viitor? Cum te vezi în câțiva ani?

Nu îmi fac planuri pe viitor pentru că nimic nu mai este sigur, viitorul este oscilant, acum sunt aici și fac asta, îmi văd de copii și de educația lor și de mine, în măsura în care mai am timp, și vedem… Viitorul se va creiona într-un fel!

Citiți aici prima parte a interviului exclusiv cu Sanda Ladoși pentru DC News!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel