Sancțiuni Rusia: UE lovește giganții energetici. Jirinovski, pe listă

[] []

12 sep 2014 / 09:22
Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Uniunea Europeană a publicat în Jurnalul Oficial noul pachet de sancțiuni economice împotriva Rusiei care va intra în vigoare imediat.

Pe lista publicată vineri dimineață de Bruxelles apar giganții Gazprom, Rosneft și Transneft.

Sancțiunile vizează sectorul energetic, pe cel financiar și pe cel al apărării. UE a interzis mărirea datoriilor pe termen lung pe piețele europene de capital pentru Rosneft, Transneft și Fazprom Neft.

Cinci mari bănci de stat - Sberbank, VTB, Gazprombank VEB și Rosselkhozbank - nu vor mai primi împrumuturi pe termen lung (peste 30 de zile) de la companiile europene.

UE a suspendat serviciile de care Rusia are nevoie pentru a extrage gaze și țiței din Arctic și de la mari adâncimi.

SUA și UE vor să implice giganții energetici în războiul sancțiunilor cu Rusia

Bruxelles a adăugat pe lista persoanelor sancționate alte 24 de nume, cărora le-a impus o interdicție de călătorie și le-a înghețat acțiunile. Între aceștia se numără parlamentari ruși, oameni de afaceri și lideri din Crimeea și Donbass.

Un nume cu rezonanță inclus pe lista neagră este cel al lui Sergey Chemezov, directorul executiv al companiei Rostec, un apropiat la președintelui Putin penalizat și de Statele UNite ale Americii.

Pe listă se află și Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia. Ultranaționalistul declara recent că vrea să fie președintele pretinsei entități statale Novorusia.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24