EXCLUSIV  Salvatorul Hidroelectrica și-a propus să salveze și România: 500.000 de noi locuri de muncă

Remus Borza, candidatul ALDE, a vorbit, în EXCLUSIVITATE, pentru DCNews despre programul economic pe care Alianța Liberalilor și Democraților îl va desfășura dacă va ajunge la guvernare. Se va pune accentul pe investiții, pe o creștere economică de 6% și pe crearea a 500.000 de noi locuri de muncă.

Am lansat în dezbatere publică, în urmă cu vreo lună de zile, programul economic România, a 7-a putere economică a Europei. Este un program aspirațional, dar fezabil și echilibrat. Nu este un program populist. România este a 7-a putere a Europei, raportată la suprafață și la populație, dar din păcate, din punct de vedere economic este abia pe locul 17. Ceea ce ar însemna un salt în următorii 4 ani de zile, nu neapărat un salt mortal, de 10 poziții de pe 17 pe 7., a declarat Remus Borza pentru DCNews.

Cunoscut și ca Salvatorul Hidroelectrica, Borza vrea să salveze și România prin programul economic ALDE.

Cum se poate realiza? Punând accent mai mult pe investiții. Creșterea economică, spectaculoasă de altfel, din ultimii 2 ani de zile este o creștere bazată pe consum. Din păcate, românii au memorie selectivă, nu învățăm din greșelile trecutului. Perioada 2000-2008 a consemnat o astfel de creștere, un record al creșterii economice în 2008, perioada guvernării lui Tăriceanu, de 8,5%. Tot atunci, 2008 mai consemna un nou record, de 9,5 miliarde de euro investiții străine directe în România.

A venit criza, s-a dovedit că această creștere nu era neapărat sustenabilă, era preponderent bazată pe consum, întinsă pe o perioadă destul de lungă, 2009 până în 2014. De abia în 2014, România a depășit PIB-ul din 2008.

Cheia unei creșteri sustenabile, organice și sănătoase pe termen mediu și lung sunt investițiile. Programul economic ALDE își propunerea alocarea a unui procent de 6% din PIB-ul României pe investiții publice. E de natură să ofere sustenabilitate creșterii economice, să creeze noi locuri de muncă. Ne-am propus crearea a 500.000 de locuri noi de muncă. Nu exagerez, nu e imposibil. În perioada 2004-2008, același guvern Tăriceanu a creat 585.000 de noi locuri muncă. Astăzi, 2016 vs. 2008 stă mult mai bine în România. Avem un PIB cu 250 de miliarde mai mare față de 2008. De asemenea, vrem o creștere economică de 6%., a spus candidatul ALDE.

Răspunsul integral poate fi urmărit de la minutul 19:00.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel