Salvatorii caută un şofer român, după ce a căzut cu tirul în apele din portul Anvers

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un şofer român de tir este căutat de două zile după ce a căzut cu camionul în apele portului Anvers, din Belgia. Autorităţile au recuperat tirul, dar nu au găsit şi şoferul. 

Accidentul a avut loc miercuri seara, în jurul orei 20:00. Cum cheiul Euroterminalului Anvers din Waaslandhaven era pustiu la ora respectivă, autoritățile au fost alertate abia joi, la ora 03:00 dimineața. Unul dintre paznici a văzut un camion și o remorcă pe partea laterală a docului. Motorul era pornit, dar șoferul, de negăsit.

Oamenii au verificat camere de supraveghere și au constatat că românul venise în port cu o remorcă și două capete de tractor. La un punct, bărbatul a încercat să dea camionul din spate jos de pe platformă, scrie antena3.ro.

O manevră greșită l-a făcut să ajungă direct în apele înghețate ale docului, scufundându-se cu rapiditate. La fața locului au fost chemate serviciile de urgență. Acestea au reușit să recupereze camionul, însă șoferul nu se afla în cabină. Autoritățile belgiene cred că românul ar fi reușit să iasă, dar s-a înecat ulterior.

Directorul general al Euroterminalului Anvers, Yves De Lariviere, a explicat pentru presa belgiană că se fac eforturi pentru a-l găsi pe bărbat. 

În septembrie, şofer de tir MORT pentru că nu a văzut că se termină autostrada 

Un tânăr a murit după ce tirul pe care-l conducea a ieșit de pe șosea și a căzut de la mare înălțime. Accidentul s-a produs în județul Constanța, transmite Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, accidentul a avut loc în jurul orei 05.00, pe A4 - dinspre A2 către DN 39 A și Poarta 9 Port Constanța. În urma cercetărilor, s-a stabilit că un bărbat, de 23 de ani, a condus un tir, iar la un moment dat a lovit bordura unui sens giratoriu. În urma impactului, mașina a ieșit de pe șosea și a căzut într-o groapă de aproximativ 20 de metri. Șoferul a rămas încarcerat, iar echipajele medicale sosite la fața locului au constatat decesul acestuia.

Ce ţin şoferii de tir în portieră 

Viața șoferilor de TIR nu este una simplă. Sunt mai mereu pe drumuri, departe de familie, dar au și momente frumoase, în cazul în care vizitează mai multe țări în cursele lor. Astfel, ajung să aibă multe obiceiuri specifice. Un astfel de obicei mai puțin cunoscut de restul lumii ne este dezvăluit, chiar din interior, de o șoferiță profesionistă de TIR, scrie Realitatea.net. 

Tânăra este din România și a devenit virală pe TikTok în urmă clipurilor sale în care își povestește viața de șofer de TIR. Recent ea a și-a uimit urmăritorii cu un clip în care explică ce ascund șoferii în interiorul ușii TIR-ului, pe ultima treaptă pe care urcă. Este vorba despre încălțăminte. Șoferița se descalță atunci când urcă în TIR și își lasă ghetele acolo. Se pare că mulți șoferi de TIR conduc desculți sau își schimbă încălțările după ce se urcă la volan. Încălțările le lasă pe ultima treaptă a cabinei de TIR, acolo unde acoperă ușa compartimentul din care încălțările nu vor cădea în timpul mersului și rămân în siguranță. Acesta este doar un exemplu de obicei specific șoferilor de TIR. Tânăra a arătat multe alte astfel de obiceiuri în postările sale de pe TikTok.

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel