Saliva câinilor și pisicilor, pericol de transmitere a unei bacterii agresive

Saliva câinilor și pisicilor poate transmite o infecție foarte periculoasă pentru om. Un studiu al cercetătorilor francezi se referă la o bacterie agresivă care se poate găsi în gura animalelor de companie preferate. 

Este vorba despre Capnocytophaga canimorsus, o bacterie prezentă în saliva câinilor și pisicilor și care poate deveni foarte periculoasă pentru oameni. Această bacterie a făcut obiectul unui studiu științific al medicilor de la Spitalul universitar din Brest (Franța), informează cotidianul Le Parisien. 

Bacteria Capnocytophaga canimorsus se află la originea a trei decese în Franța, în perioada februarie 2017-aprilie 2018. Primul caz este un bărbat de 56 de ani care a fost spitalizat de urgență din cauza unei meningite, după ce îi fuseseră amputate degetele ca urmare a unei infecții. Cauza: bacteria transmisă de câinii săi. A fost suficient ca aceștia să îl lingă pe o zonă cu răni deschise pentru ca bacteria să pătrundă în organism. 

Un alt caz foarte recent este al unui bărbat din Statele Unite, căruia luna trecută medicii i-au amputat mâinile și picioarele din cauza bacteriei transmise prin saliva câinelui. 

Bacterie rezistentă la antibiotice

„În 60% din cazuri, bacteria este transmisă prin mușcătura animalului. În alte cazuri, după ce animalul linge o zonă cu piele zgâriată sau rană deschisă. Dar uneori nici măcar nu descoperim calea de intrare a bacteriei”, a explicat prof. Geneviève Héry-Arnaud, de la laboratorul de bacteriologie și virusologie al spitalului citat. 

Capnocytophaga canimorsus este o bacterie foarte rezistentă la antibiotice, de aceea unii dintre cei afectați nu răspund la tratament și ajung la complicații dramatice. 

Persoanele care se infectează cu această bacterie din saliva câinilor și pisicilor sunt în generale dintre cele cu imunitate scăzută. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel