Salariile nu țin pasul cu inflația. Cea mai mare prăbușire din 1950 până astăzi în UK. 2024 ar putea fi anul revenirii la situația din 2019

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Viața așa cum era în 2019 ar urma să revină abia în 2024, arată cele mai optimiste prognoze.

Standardele de viață din Marea Britanie ar putea să scadă anul acesta în cel mai rapid ritm anual de la mijlocul anilor `50 încoace. Va dura cel puțin până în 2024, când cele mai optimiste prognoze prevăd o revenire la nivelurile de dinainte de COVID-19. Aceste date sunt emise într-o prognoză economică independentă a Guvernului, scrie The Guardian

Office for Budget Responsibility (OBR) a anunțat că veniturile reale din gospodării, diponibile pe persoană, vor scădea cu 2,2% în 2022-2023, pentru că veniturile din muncă nu reușesc să țină pasul cu inflația în creștere. 

Am putea reveni la normalitatea din 2019 în... 2024 - 2025

Conform sursei citate, în 2022 se așteaptă cea mai mare scădere, într-un singur an financiar, de când au început înregistrările moderne din 1956 - 1957. Această situație este așteptată să dureze cel puțin până în 2024 - 2025, când standardele viață ar putea reveni la nivelul de dinaintea pandemiei. 

OBR subliniază că presiunea asupra gospodăriilor este fără precedent. La această situație a contribuit întâi pandemia, agravată de creșterea prețurilor globale la energie după invadarea Ucrainei de către Rusia. Daunele pentru familii ar urma să se traducă prin niveluri mai scăzute pentru cheltuielile de consum. 

Inflația estimată care îngrijorează Regatul: 9%

Aceste discuții au loc în Anglia în condițiile în care se estimează că inflația ar putea ajunge la 9% mai târziu în acest an, fiind cea mai mare rată din ultimele patru decenii. 

Se pare că sunt planuri pentru a susține gospodăriile prin lansarea reducerii taxelor pe combustibil și prin ridicarea pragului în funcție de care angajații plătesc contribuțiile la asigurările naționale. Măsurile de sprijin ar urma să aibă un cost de 17,6 miliarde de lire sterline și se așteaptă să amortizeze doar o treime din efectele inflației. 

În România, rata anuală a inflaţiei a urcat la 8,53% în luna februarie 2022, de la 8,35% în ianuarie, arată datele Institutului Național de Statistică (INS). 

Citește și: Banca Centrală Europeană, mai speriată de inflaţie ca niciodată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel