Salarii Apple: Directorul Tim Cook, 8.75 milioane de dolari

 Pachetul salarial de care a beneficiat directorul general al Apple, Tim Cook, a scăzut anul trecut la 8,75 milioane de dolari, faţă de 10,3 milioane de dolari în 2015, dar venitul său din vânzarea acţiunilor a crescut semnificativ, transmite BBC. 

Toţi directorii de top ai Apple au avut salarii şi bonusuri mai scăzute în 2016, după ce profitul net şi cifra de afaceri anuală realizate de Apple în exerciţiul fiscal 2016 au scăzut comparativ cu exerciţiul precedent, o situaţie cu care grupul informatic american nu s-a mai confruntat în ultimii 15 ani. 

Totuşi, Tim Cook, care conduce Apple din august 2011, a obţinut şi 136 de milioane de dolari din vânzarea acţiunilor. Ca parte a contractului său, el este recompensat cu acţiuni în companie care pot fi vândute în anumite perioade. 

Directorul financiar, Luca Maestri, şi vicepreşedintele responsabil pentru retail şi magazinele online, Angela Ahrendts, au primit fiecare pachete salariale de aproape 23 de milioane de dolari în 2016, faţă de aproximativ 25 de milioane de dolari în 2016 în 2015, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel