Sălaj: Aproximativ 550 de hectare de teren inundate după ieşirea din matcă a râului Someş

Aproximativ 550 de hectare de teren agricol de pe raza a două localităţi din Sălaj au fost inundate miercuri, după ieşirea din matcă a râului Someş, conform primelor estimări ale pompierilor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, râul Someş a ieşit din matcă, inundând aproximativ 150 de hectare de teren agricol în localitatea Chizeni şi alte 400 de hectare în Fodora. Aplicaţia Ro-Alert a fost folosită, miercuri dimineaţa, pentru utilizatorii de dispozitive mobile de pe raza comunelor Lozna, Rus, Ileanda şi Gâlgău, de pe Valea Someşului, privind accesul spre localitatea Rogna dinspre Ileanda care este blocat de ape, varianta disponibilă fiind prin localitatea Rus, scrie Agerpres.

În cursul zilei, precipitaţiile au dus la inundarea a circa 30 de gospodării în localitatea Sărmăşag, inundând temporar şi o porţiune de cale ferată, alte localităţi afectate de inundaţii fiind Şimleu Silvaniei, Crasna, Buciumi, Cizer, Hereclean, Creaca, Rus şi Ileanda, a informat, într-o conferinţă de presă, prefectul Florin Florian. Acesta a adăugat faptul că pagubele nu sunt însemnate, pompierii monitorizând permanent zonele vulnerabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel