Sala Palatului va fi modernizată

Sala Palatului
Sala Palatului

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a anunţat că Sala Palatului va fi modernizată în doi - trei ani.  Kelemen a spus că s-au pierdut 3 - 4 ani cu discuţii şi negocieri pentru rezovarea situației terenului din jurul Sălii Palatului în vederea tranformării acesteia într-un mall cultural, dar fără a fi rezolvată problema, aşa că discuţiile s-au oprit şi a fost regândit proiectul de modernizare a Sălii Palatului.

sala_palatului

Acesta urmează să fie implementat cu fonduri europene, pentru că nu există fondurile necesare la bugetul de stat, în următorii 2 - 3 ani, pentru ca "Bucureştiul să aibă într-adevăr o sală modernă de spectacole aşa cum are orice Capitală". Intenţia de modernizare şi transformare a Sălii Palatului într-un "mall cultural" a fost anunţată de fosta conducere a Ministerului Culturii pe 23 mai 2006. Atunci, fostul ministru al Culturii, Adrian Iorgulescu, a anunţat că Ministerul Culturii vrea să modernizeze şi să îmbunătăţească acustica Sălii Palatului, pentru a rezolva problema lipsei unui spaţiu adecvat pentru concerte în Bucureşti, şi să creeze în aceeaşi clădire alte săli mai mici, multifuncţionale. În acest sens, Sala Palatului a fost transferată de la RA-APPS în administrarea Ministerului Culturii, printr-o Hotărâre de Guvern aprobată în data de 16 august 2006.

Ulterior, Ministerul Culturii a demarat prima parte a proiectului. În prima fază s-au realizat modificări pentru buna asigurare a desfăşurării ediţiei din 2007 a Festivalului Internaţional "George Enescu" (1 - 23 septembrie 2007), respectiv s-a lucrat la scenă şi la îmbunătăţirea condiţiilor acustice. Prima fază a proiectului de la Sala Palatului - refacerea şi modificarea scenei - a costat circa 510.000 euro, iar pentru refacerea acusticii scenei, prin montarea a opt panouri mobile (arlechini), Ministerul Culturii a mai cheltuit în jur de 5.000 euro.

Problema lipsei unei săli adecvate de concerte în Capitală a fost ridicată de multe ori după Revoluţie, dar mai ales de când găzduiește Festivalul Enescu. Unele orchestre din străinătate au declinat invitaţia de a veni la festival tocmai din cauza absenţei unei săli potrivite, potrivit organizatorilor evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel