Șacalul a ajuns până la poalele Munților Făgăraș. Motivul pentru care reușește să își crească efectivele / foto

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un șacal a fost fotografiat la poalele Munților Făgăraș.

Un fotograf a reușit să imortalizeze un șacal la poalele Munților Făgăraș. Deși se cunoaște că populațiile de șacal s-au extins mult în zonele joase ale României, mai ales în Delta Dunării, dar și în zonele submontane, nu existau dovezi care să ateste acest lucru. Daniel Opaiț a fotografiat un exemplar:

„În sfârșit, șacalul (Canis aureus) la poalele Făgărașului.

Deși se știe de existența lui în zona de câțiva ani, până acum nu am reușit să văd unul sau vreo urmă a acestuia. Nu ajută nici miile de câini ce umblă peste tot, ce-i drept, și care complică identificarea urmelor.

În viziunea unora, acesta este reprezentantul apocalipsei canide, a sălbăticiei brutale si e zugrăvit în culori sângerii de media ce preia, pe nemestecate, tot felul de informații. Mda.

Cert este că șacalul se află într-o continuă expansiune teritorială, a ajuns chiar și în Finlanda, iar la noi e prezent în mai toate regiunile joase.

CITEȘTE ȘI      -      Experiment inedit: Se reintroduc lupii în Munţii Măcinului pentru echilibrarea populaţiei de şacali

Ocupă o nișă ecologică rămasă liberă, ceea ce îi permite să își crească efectivele. Deja sunt documentate cazuri de șacali ce se hrănesc la gropile de gunoi de prin Dobrogea, și ținând cont de cât de multe gunoaie sau hoituri sunt aruncate la marginea localităților și de largul său spectru de vânătoare (nevertebrate, rozătoare, mamifere mici șamd) își va scrie o poveste de succes.

Lucru uimitor într-o țară în care ariile naturale sunt în continuă diminuare, în care se supra-pășunează aproape peste tot (inclusiv in sezonul rece, degradând și mai mult habitatele bărbierite) și unde există, probabil, sute de mii de câini liberi, ce vânează tot ce găsesc.

Dacă îl întâlniți, să știți că este cât un câine de talie mică-medie, complet inofensiv pentru om“, a scris fotograful Daniel Opaiț pe Facebook.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Şacalii din Delta Dunării, ameninţare pentru faună, dar şi pentru oameni. Ţibuleac: Se dezvoltă necontrolat. Peste 6000! Lucrurile trenează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel