Sabin Orcan, dezvăluiri incredibile de la semnarea pactului de coabitare

Fostul jurnalist B1 TV Sabin Orcan a făcut mai multe dezvăluiri din momentul semnării pactului de coabitare dintre premierul Victor Ponta și președintele Traian Băsescu. 

Sabin Orcan scrie, pe contul său de Facebook, că, din informațiile sale, "cel care a insistat pentru parafarea înţelegerii şi care a înlesnit negocierile dintre cei doi a fost reprezentantul SUA, Mark Gittenstein, care tocmai îşi termina mandatul la Bucureşti".

Jurnalistul scrie că "informaţia este cu atât mai plauzibilă dacă urmărim succesiunea evenimentelor. Luni, 10 decembrie 2012, se anunţă primele rezultate ale alegerilor parlamentare câştigate de USL cu peste 60%. A doua zi, marţi, 11 decembrie, ambasadorul SUA se prezintă la Palatul Victoria, unde are o întrevedere de aproape o oră cu Victor Ponta. Pentru ca miercuri, 12 decembrie, să aibă loc întâlnirea de la Cotroceni şi semnarea pactului". 

Sabin Orcan vine și cu "amănunte nemaiauzite din acea seară". La negocieri au participat Traian Băsescu, Victor Ponta, Crin Antonescu și Liviu Dragnea. 

"Multă vreme am fost nedumerit, ca şi alţi confraţi, asupra prezenţei celui din urmă. Ce căuta un simplu deputat, fie şi secretar general al unui partid, la discuţiile dintre şeful statului şi cei doi copreşedinţi ai alianţei care câştigase alegerile?", scrie el. 

Crin Antonescu dezvăluie culisele semnării pactului de coabitare. Cine l-a COMANDAT. "Victor Ponta ar trebui să DEMISIONEZE"

Continuă prin a scrie informații pe surse confidențiale despre cum s-au derulat evenimentele la acea întâlnire: 

"- Băsescu le cere lui Ponta şi Antonescu să semneze acordul, conform înţelegerii stabilite în prealabil.

- Antonescu refuză categoric şi spune că a venit la întâlnire doar pentru a se înţelege asupra faptului că preşedintele trebuie să-l desemneze prim-ministru pe Ponta.
- Ponta înclină să-i dea dreptate, deşi se pare că negociase în prealabil câteva modificări ale textului.
- Antonescu insistă şi adaugă că nu e nevoie de un act scris dacă se cade la învoială asupra desemnării.
- Băsescu le atrage atenţia că nu este obligat să-l desemneze pe Ponta şi le citează articolul din Constituţie ("Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament").
- Antonescu revine şi ameninţă că, dacă nu este desemnat Ponta, guvernul va cădea la vot.
- Vine replica lui Băsescu, pe care o citez aproximativ: 'Şi dacă-l desemnez pe domnul Dragnea (prezenţă mută până atunci – n.m.) va cădea guvernul?!'". 

Jurnalistul susține că după acest moment, premierul Victor Ponta a semnat acordul de coabitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel