Saakaşvili, Ucraina. DECIZIE în instanță după violențe

saakashvili onu
saakashvili onu

Ucraina cel mai probabil îl va extrăda pe fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, însă el ar putea fi judecat in situ dacă decizia privind apelul său de a rămâne în ţară este întârziată, a declarat vineri Procurorul General al Ucrainei, Iuri Luţenko, potrivit Reuters, scrie Agerpres.

Saakaşvili a intrat în Ucraina în septembrie, deşi îi fusese retrasă cetăţenia ucraineană în urma unei dispute prelungite cu autorităţile de la Kiev. Georgia vrea ca el să fie extrădat, fiind inculpat în ţara sa natală pentru patru capete de acuzare, inclusiv abuz de putere. Saakaşvili spune că acuzaţiile sunt fabricate.

El este în prezent în libertate la Kiev, după ce un judecător ucrainean a refuzat luni să îl plaseze în arest la domiciliu. Devenit o figură a opoziţiei din Ucraina, Saakaşvili atrage mulţimi la diferite marşuri, iar uneori s-au produs ciocniri violente între susţinătorii săi şi poliţie în centrul Kievului.

În Ucraina, Saakaşvili este suspectat de susţinere a unei organizaţii criminale, însă el se apără spunând că este o acuzaţie fabricată pentru a-i fi subminată campania de a-l destitui pe preşedintele Petro Poroşenko, pe care îl acuză de corupţie.

Însă şi autorităţile din ţara sa natală vor să îl prindă.

"Cea mai mare probabilitate este ca el să fie extrădat. Avem o solicitare oficială din partea ţării sale, pe care nu avem dreptul să o refuzăm", a declarat presei Procurorul General al Ucrainei, Iuri Luţenko.

El a spus că data când instanţa va decide dacă va aproba sau nu solicitarea lui Saakaşvili de a primi rezidenţă în Ucraina va juca un rol în hotărârea privind extrădarea.

"Dacă această decizie a instanţei nu va veni în decembrie, ci la sfârşitul lui februarie, atunci cel mai probabil el va fi judecat aici", a adăugat Procurorul General.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel