S-a zguduit pământul: Cutremur de 7,5 grade

Un cutremur cu magnitudinea 7,5 s-a produs în Ecuador.

Un cutremur de mare adâncime, cu magnitudinea 7,5, a zguduit Ecuador, vineri, la ora 5:17 a.m. (10:17 GMT), conform Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS) şi Centrului Reţelei pentru Seisme din China (CENC), citate de Reuters şi Xinhua. Seismul s-a produs în apropierea frontierei dintre Peru şi Ecuador.

Epicentrul a fost stabilit la o adâncime de 132 de kilometri, într-o zonă puţin locuită, situată la 224 de kilometri est-sud-est de localitatea Ambato din Ecuador. Potrivit Centrului de avertizare pentru tsunami din Pacific, nu există riscul producerii unui asemenea eveniment. În urma cutremurului nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale imediate.

Conform relatărilor publicate pe site-ul Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean, un locuitor din Cuenca, Ecuador, aflat la 253 kilometri de epicentru, a declarat că seismul a fost resimţit puternic, în timp ce o altă persoană din acelaşi oraş a povestit că mişcarea telurică a durat 30 de minute bune, notează Reuters.

Citește și: Cutremure în Vrancea. Ce magnitudine au avut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel