S-a prăbușit o scenă la un miting electoral. Nouă persoane au murit și cel puțin 50 de persoane au fost rănite - VIDEO

Captură de ecran / Foto: Video X lopezdoriga
Captură de ecran / Foto: Video X lopezdoriga

Vezi în articol imagini din momentul în care scena se prăbușește.

Nouă persoane au murit și cel puțin 50 de persoane au fost rănite în urma prăbușirii unei structuri a scenei de la un eveniment de campanie a candidatului la președinția mexicană Jorge Álvarez Máynez, au anunțat autoritățile locale.

Președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, a declarat că o rafală de vânt a provocat accidentul din orașul San Pedro Garza García, în statul Nuevo León din nordul țării.

Máynez a declarat că a mers pentru scurt timp la spital după ce o parte a scenei de pe care se adresa susținătorilor s-a prăbușit. Directorul institutului de securitate socială din Mexic a raportat că zeci de persoane erau tratate la clinicile locale.

Máynez a spus: „Sunt bine și sunt în comunicare cu autoritățile statului pentru a urmări ce s-a întâmplat. Singurul lucru important în acest moment este să ne ocupăm de victimele accidentului", adăugând că și-a suspendat activitățile de campanie electorală.

Imagini cu accidentul

Un videoclip al accidentului postat pe rețelele de socializare îl arată pe Máynez făcând cu mâna în timp ce mulțimea îi scanda numele, înainte de a privi în sus și de a vedea un ecran gigant și o structură metalică prăbușindu-se spre el. Candidatul a fugit pentru a se pune în siguranță în timp ce o parte a scenei se răsturna.

Miguel Treviño, primarul din San Pedro Garza García, a declarat: „Se pare că există persoane prinse și rănite. Rugăciunile mele sunt alături de victime”.

Máynez, un fost legislator de stat în vârstă de 38 de ani din partea partidului centrist Citizens' Movement, se află pe locul al treilea la distanță, cu mai puțin de două săptămâni înainte ca alegătorii să meargă la urne pe 2 iunie.

Fosta șefă a Guvernului din Ciudad de México, Claudia Sheinbaum, și Xóchitl Gálvez, fostă senatoare a Mexicului, sunt cele două principale candidate. Miercuri seară, Sheinbaum a declarat că speră că „totul este în regulă cu candidații și participanții” la miting, conform The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel