Ruşii spun că nu vor folosi arme nucleare în Ucraina. Serghei Lavrov a făcut anunţul

Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, anunţă că Federaţia Rusă nu va folosi arme nucleare în Ucraina. 

Rusia nu intenţionează să utilizeze arme nucleare în Ucraina, a afirmat marţi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, anunţând şi că armata rusă a început o nouă etapă a operaţiunilor, concentrată pe regiunile est-ucrainene.

Sunt folosite "doar arme convenţionale", a afirmat Serghei Lavrov într-un interviu acordat marţi postului India Today, conform BBC News.

La începutul conflictului din Ucraina, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, preşedintele rus, Vladimir Putin, a plasat în stare de alertă forţele nucleare strategice ruse.

Serghei Lavrov a anunţat, de asemenea, că în Ucraina a început o nouă etapă operaţională. "Operaţiunea din estul Ucrainei are rolul, aşa cum s-a anunţat de la început, de a elibera total republicile Doneţk şi Lugansk. Operaţiunea va continua, începe o nouă etapă, sunt convins că va fi un moment foarte important pentru întreaga operaţiune specială", a subliniat Serghei Lavrov.

Ministrul rus de Externe a subliniat că doar preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut acuzaţii că Rusia ar putea utiliza arme nucleare. "Noi nu am menţionat niciodată acest lucru", a continuat ministrul rus de Externe, conform CNN, subliniind că armata rusă respectă normele internaţionale şi că orice acuzaţii privind comiterea de încălcări vor fi investigate, scrie Mediafax.

Lavrov spune că Ucraina nu a ştiut 'să aprecieze' retragerea trupelor ruse din regiunile Kiev, Cernigov...

Lavrov a susţinut că Ucraina nu a ştiut 'să aprecieze' retragerea trupelor ruse, în urmă cu trei săptămâni, din regiunile Kiev şi Cernigău (Cernigov), din nordul ţării, şi din regiunea Sumî, din nord-est.

'Schimbăm configurarea prezenţei noastre militare în Ucraina, acest lucru s-a anunţat imediat după reuniunea de la Istanbul (din 29 martie). (...) Am spus că, dat fiind că noi credem că (ucrainenii) au luat în calcul ceea ce ar putea constitui punctul de plecare al unui acord, noi, ca gest de bunăvoinţă, schimbăm configuraţia în regiunile Cernigău şi Kiev, însă (demersul) nu a fost apreciat, ba chiar ei au organizat imediat Bucea', a susţinut Lavrov. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel