Rușii adună femei ucrainene aflate sub ocupație pentru promovarea supunerii față de ideologia Kremlinului

Unsplash.com
Unsplash.com

Un seminar intitulat „Femeile ca purtătoare de mir” a fost recent organizat în orașul Simferopol (Crimeea ocupată de Rusia) la Seminarul Teologic Tavriia aparținând Bisericii Ortodoxe Ruse. Locuitorii din părțile ocupate de ruși ale regiunilor Herson și Luhansk și din Crimeea au fost aduși la eveniment.

Forumul a fost creat cu scopul de a „sublinia serviciul femeilor pentru Dumnezeu, familie și Patrie”. Au participat reprezentanți ai bisericii ruse și ai autorităților de ocupație, precum și „figuri publice și academice”.

NRC (Centrul Național de Rezistență al Ucrainei) a remarcat că scopul evenimentului era de a promova subordonarea femeilor ideologiei Kremlinului. Una dintre principalele narative a fost „a avea mulți copii, astfel încât în viitor să nu le pară rău să-și trimită fiii și fiicele la războaiele de agresiune”.

„Astăzi, Biserica rusă se poziționează deschis ca un instrument politic al autorităților Kremlinului și folosește activ femeile ca instrument de promovare a ideilor politice și imperiale.

Ele sunt adesea implicate în diverse evenimente caritabile și sociale, unde prezența lor acționează ca un simbol al susținerii ideilor bisericii”, a subliniat NRC.

Centrul a îndemnat din nou oamenii să raporteze crimele comise de ruși și colaboratori în teritoriile ucrainene temporar ocupate printr-un chatbot anonim.

Anterior, am raportat că rușii au început să îi învețe pe copiii ucraineni din teritoriile temporar ocupate despre „valorile rusești” și să îi crească să fie „patrioți ai Rusiei”.

Copiii ucraineni din teritoriile temporar ocupate sunt învățați despre "valorile rusești"

Rușii au introdus o nouă materie în școli în teritoriile temporar ocupate din Ucraina: "Fundamentele morale ale vieții de familie". În timpul acestor lecții, elevii sunt învățați despre "tradițiile și spiritualitatea rusească".

NRC a raportat că rușii subliniază că "femeile trebuie să facă copii și să fie obediente, în timp ce bărbații trebuie să apere patria".

"Asta este modelul pentru 'familia model a Federației Ruse', în care bărbatul trebuie să moară în război, iar femeia trebuie să nască noi soldați.

Ei uită să menționeze în aceste lecții că criminalul internațional Vladimir Putin are o mulțime de copii ilegitimi și și-a abandonat soția conform tradițiilor familiei ruse", a remarcat NRC-ul.

Experții au îndemnat ucrainenii din teritoriile ocupate să raporteze crimele comise de ruși și colaboratori printr-un chatbot anonim.

Aceasta nu este prima încercare a rușilor de a spăla creierul copiilor ucraineni care trăiesc în teritoriile ocupate. Recent s-a raportat despre colaboratorii din teritoriile ucrainene ocupate de ruși că angajează "voluntari militari ruși" pentru a instrui copiii ucraineni să fie "patrioți ai Rusiei".

De asemenea, se predă istoria rusă și limba rusă în teritoriile ocupate, iar profesorii de limba ucraineană sunt reinstruiți pentru a preda limba rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel