Rusia va organiza un exercițiu militar cu peste 50.000 de soldați. Siria, China și India i se alătură

Fotografie de la Somchai Kongkamsri: Pexels
Fotografie de la Somchai Kongkamsri: Pexels

Acest exercițiu militar este unul dintre cele mai mari din istoria țării. Acesta va avea loc săptămâna aceasta și vor fi prezenți și soldați din fostele republici sovietice, China, Siria și India. 

Rusia se pregătește pentru unul dintre cele mai mari exerciții militare organizate vreodată de țară. Peste 50.000 de soldați, veniți nu numai din țară, ci și din Belarus și alte foste republici sovietice, precum și din Siria, China și India, vor fi dislocați pe teren.

Manevra, relatează Europa Today, va începe joi 1 septembrie și va dura până miercuri, 7 septembrie.

”Contingentele militare străine care participă la exercițiile Vostok-2022 au ajuns în tabăra de antrenament Sergheevski din Primorye Krai (în Orientul Îndepărtat al Rusiei) și au început să își pregătească și să primească echipamentul și armele”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

În total, ”vor fi mobilizați peste 50.000 de soldați, peste 5.000 de arme și echipamente militare, inclusiv 140 de avioane și 60 de nave de război și nave de sprijin”, a adăugat el într-un comunicat. Ministerul rus nu a precizat numărul de participanți pentru fiecare țară.

Exercițiile, sub comanda Statului Major al Rusiei, vor consta în ”antrenament pentru acțiuni defensive și ofensive” pe uscat, în aer și în Marea Japoniei și Marea Ohotsk, a precizat ministerul. Potrivit aceleiași surse, navele rusești și chineze din Marea Japoniei se vor antrena pentru ”apărarea comunicațiilor maritime” și ”sprijinirea forțelor terestre” în zonele de coastă.

Este prima dată când Armata Populară Chineză de Eliberare trimite simultan Armata, Marina și Forțele Aeriene la un exercițiu organizat de Rusia. Beijingul a spus că prezența sa ”nu are nicio legătură cu situația regională și internațională actuală”.

Citește și:

Rusia ar fi relocat o baterie de rachete S-300 din Siria în Crimeea pentru a o folosi în Ucraina

Imaginile realizate de ImageSat International (ISI) arată prezenţa bateriei antiaeriene S-300 la Masyaf (Siria), în aprilie, şi locul gol lăsat la 25 august după ce bateria de sisteme S-300 fusese expediată în portul Tartus. Imagini separate arată componente ale bateriei pe un doc la Tartus între 12 şi 17 august.

Către 20 august acestea fuseseră expediate, ISI concluzionând că au fost transferate pe o navă rusă, Sparta II, care a plecat din Tartus spre portul rusesc Novorossiisk. Datele Refinitiv Eikon arată că Sparta II a ajuns deja la Novorossiisk, după ce a trecut prin strâmtoarea Dardanele, controlată de Turcia. Ministerul rus al Apărării a refuzat orice fel de comentariu despre aceste informaţii.

Rusia dispune de o prezenţă militară în Siria din 2015, anul în care a intervenit în războiul civil din această ţară de partea preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Dacă se confirmă, această relocare ar releva o iniţiativă semnificativă a Rusiei de a-şi consolida apărarea antiaeriană în apropierea teatrului de război din Ucraina, unde forţele sale au fost supuse unor atacuri devastatoare în ultimele săptămâni.

Într-un astfel de incident, opt avioane de luptă ruseşti au fost distruse luna aceasta intr-o serie de explozii la o bază aeriană din Crimeea. Ucraina a refuzat să spună dacă ea este la originea acestor atacuri şi să precizeze modul în care le-a efectuat. Conform imaginilor ISI, radarul bateriei S-300 de la baza Masyaf a fost transportat separat la baza aeriană Hmeimim, pe coasta siriană, la nord de Tartus.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel