Rusia utilizează, în premieră, bombardiere cu rază lungă de acţiune împotriva Mariupolului

Imagine din Mariupol
Imagine din Mariupol

Forţele ruse au recurs la bombardiere cu rază lungă de acţiune pentru a ataca Mariupolul, folosind pentru prima oară acest tip de dispozitiv de la începutul războiului, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzianik, citat de EFE şi Reuters.

Port strategic la Marea Azov, Mariupolul este unul dintre principalele obiective ale forţelor ruse în efortul lor de a obţine controlul total al regiunii Donbas şi de a forma un coridor pe uscat către peninsula Crimeea anexată.

La Mariupol, a spus Motuzianik, luptele continuă în zona uzinei siderurgice Ilici şi în cea a portului, contrazicând astfel versiunea Moscovei potrivit căreia forţele sale ar deţine controlul complet asupra acestuia.

'Situaţia de la Mariupol este dificilă şi grea. Confruntări au loc chiar acum. Armata rusă cheamă constant unităţi suplimentare pentru a lua cu asalt oraşul', a spus purtătorul de cuvânt citat.

'Dar pentru moment, ruşii nu au reuşit să captureze în totalitate acest oraş' din sud-estul Ucrainei, a spus el într-o conferinţă de presă, indicând că în alte părţi forţele ruse îşi concentrau eforturile pentru a ocupa localităţile Rubejnoe şi Popasna din estul Ucrainei, notează Agerpres.

Citește și - Rusia avertizează SUA, printr-o notă diplomatică, să nu mai înarmeze Ucraina

Federația Rusă a transmis o notă diplomatică Statelor Unite ale Americii prin care solicită ca Ucraina să nu mai fie înarmată. Pe fondul atacului în curs al Rusiei asupra Ucrainei și al proaspătului angajament al SUA de a trimite mai multe arme ucrainenilor, Moscova a trimis Washingtonului ceea ce se numește o notă diplomatică oficială în care avertizează că mai mult ajutor militar american „pune gaz pe focul” războiului. Citește continuarea aici!

Radu Tudor, detalii puțin știute despre „nava Moscova“: S-a întâmplat și în 1941. Asta e adevărata semnificație a puterii Rusiei

Analistul militar Radu Tudor a intervenit telefonic la Antena 3, unde a vorbit despre scufundarea Moscova, nava amiral a flotei Federației Ruse, ieri, de către rachetele ucrainene. Azi, Federația Rusă a organizat o ceremonie în memoria navei bombardate de ucraineni:

„Am trăit și aceste momente, adică să vedem cum Rusia îngroapă Moscova și face ceremonie funerară. E de plâns, că de râs nu poate fi. O pretinsă putere militară care a declanșat o invazie sângeroasă și un genocid pentru care va răspunde de la primul până la ultimul politician și comandant își linge acum rănile pentru faptul că nava amiral a flotei din Marea Neagră a fost lovită de armata ucraineană într-un efort de apărare, aceasta scufundându-se”. Citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel